Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banketka

yanull yanull
Banketka

Banketky jsou drobné kousky pečiva z jemnějšího kynutého těsta, někdy jsou označovány za tiché společnice studených lahůdek. Nabízíme je ke slavnostním mísám, nářezům, aspikům, pomazánkám, také se dají použít k miniburgerům. Čerstvým a voňavým banketkám nikdo neodolá.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tilapie nilská

Tilapie nilská je sladkovodní a teplomilná ryba. Její další názvy jsou tlamoun nebo okounovec… Číst dál

Tiramisu

Tiramisu je tradiční italský dezert. Vyrábí se z mascarpone, tudíž je velmi tučný. Tím, že se do… Číst dál

Tlačenka

Tlačenka je masný produkt, obvykle z vepřového masa, který patří k tradičním výrobkům při… Číst dál

Tofu

Tofu je ryze přírodní rostlinný produkt, který se vyrábí podobně jako sýr, jen s tím rozdílem, že… Číst dál

Tonik

Tonik, který se původně podával jako lék, obsahoval sycenou vodu a velké množství chininu. V dnešní… Číst dál

Topinambury

Topinamburům, rostlinám z čeledi hvězdnicovitých, se lidově říká židovské brambory. Dříve se… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Amur

Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za… Číst dál

Ančovičky

Ančovičky jsou vžitým termínem pro sardelky, to znamená mořské rybky, které dorůstají délky 10 - 15… Číst dál

Ančovičky

Candát

Candát je sladkovodní, ušlechtilý druh ryby, obývající pomalu tekoucí vody, rybníky nebo zákoutí… Číst dál

Candát

Kapr obecný

Kapr je symbolem českých Vánoc. Smažený s bramborovým salátem se podává při večeři. Je největší… Číst dál

Kapr obecný

Losos

Losos je dravá tažná ryba z čeledi lososovitých, která většinu života žije v mořích. Dospělí… Číst dál

Losos

Tilapie nilská

Tilapie nilská je sladkovodní a teplomilná ryba. Její další názvy jsou tlamoun nebo okounovec… Číst dál

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více