Jícha
Jícha může být hustá omáčka nebo polévka, ve staročeštině to byl výraz pro jíšku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jícha může být hustá omáčka nebo polévka, ve staročeštině to byl výraz pro jíšku.
Al dente je italský výraz, který znamená uvařit na "skus" nebo na "zub". Používá se u těstovin,… Číst dál
Alaburky jsou pražené sójové "buráky". Sójové boby se nejprve namočí, tím nabobtnají, poté se scedí… Číst dál
Amarant neboli laskavec je prastará plodina. Jedná se o jednoletou teplomilnou rostlinu, která se v… Číst dál
Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za… Číst dál
Amuse znamená "bavit se" a bouche je "pusa". Proto lze celý název Amuse bouche přeložit jako… Číst dál
Ananas je oblíbené tropické ovoce, které konzumujeme v čerstvém stavu, kompotované, nebo ve formě… Číst dál
Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál