Jícha
Jícha může být hustá omáčka nebo polévka, ve staročeštině to byl výraz pro jíšku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jícha může být hustá omáčka nebo polévka, ve staročeštině to byl výraz pro jíšku.
Tajine je severoafrický pokrm a zároveň keramická hliněná nádoba, v níž se připravuje. Poklice má… Číst dál
Emanuel Uggè měl italský původ, ale narodil se v Praze. Byl aktivní v různých spolcích, ale… Číst dál
Oválné, až 9 cm veliké, plody tamarilla mají pevnou a lesklou slupku, pod kterou je ukrytá masitá a… Číst dál
Tandoori je asi 1 m vysoká hliněná nebo kovová kruhová pec, zapuštěná do země, ve které se topí… Číst dál
Tandoori masala je originální indická kořenící směs, s výraznou vůní po cuminu. Skvělá je na… Číst dál
Tarhoňa je druh těstoviny, která je s oblibou používaná na Slovensku nebo v Maďarsku. Z hrubé mouky… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál