Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kebab

yanull yanull
Kebab

Základem kebabu je většinou kořeněné jehněčí nebo hovězí maso, v muslimských zemích se totiž nekonzumuje vepřové. Někdy se kebab zaměňuje s gyrosem. Pravý turecký kebab je vždy z jehněčího masa a připravuje se na dřevěném uhlí. U nás se kebaby připravují z různých druhů masa na vertikálních grilech, podává se k nim zelenina a balí se do placek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Lečo

Lečo je jídlo typické pro maďarskou a středoevropskou kuchyni, velmi oblíbené i u nás, a to… Číst dál

Lečo

Ledvinky

Ledvinky jsou pokrm z uvařených ledvin jatečných zvířat. Už od pravěku jim byla přisuzována velká… Číst dál

Ledvinky

Lékořice

Lékořice je vytrvalá léčivá rostlina z rodu bobovitých. Má silný stonek a dlouhé kořeny. Kořeny… Číst dál

Lékořice

Liči čínské

Liči čínské je plodem mohutného, stálezeleného stromu, který vyrůstá do výšky až 20 metrů, a… Číst dál

Liči čínské

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Likér

Likér je sladký alkoholický nápoj, jehož název je odvozen z italského liquifacere, což znamená… Číst dál

Likér

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria