Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kebab

yanull yanull
Kebab

Základem kebabu je většinou kořeněné jehněčí nebo hovězí maso, v muslimských zemích se totiž nekonzumuje vepřové. Někdy se kebab zaměňuje s gyrosem. Pravý turecký kebab je vždy z jehněčího masa a připravuje se na dřevěném uhlí. U nás se kebaby připravují z různých druhů masa na vertikálních grilech, podává se k nim zelenina a balí se do placek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Želé

Želé je látka živočišného původu, pokud se kapalina přidá do želatiny, nebo přírodního charakteru,… Číst dál

Žemle

Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta,… Číst dál

Žemlovka

Žemlovka je oblíbené sladké jídlo, které není náročné na suroviny, protože ho obvykle děláme ze… Číst dál

Žinčice

Žinčice je známý slovenský nápoj z ovčího mléka, podobný kefíru. Je vedlejším produktem při výrobě… Číst dál

Žitný chléb

Žitný chléb je obvykle hustší než chleba z pšeničné mouky. Vyrábí se z různých podílů žitné mouky.… Číst dál

Žlutý meloun

Žlutý meloun je nejběžnějším medovým melounem a lze jej koupit v mnoha velikostech. Tvarem… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál