Nutriční hodnoty (Naložená kýta pro Janču Remkovou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 924 kJ / 1 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 152,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,20 g |
| Tuky | 59,28 g |
| – nasycené | 11,25 g |
| – nenasycené | 35,28 g |
| –– mononenasycené | 27,12 g |
| –– polynenasycené | 8,16 g |
| ––– omega 3 | 1,22 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 2,97 g |
| Sacharidy | 49,35 g |
| – cukry | 9,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 600 g 600 g vepřové kýty (5 plátků) | Vepřová kýta | 600 g |
| 3 3 velká vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 52.5 g |
| kávová lžička lžička vegety | Kořenící směs sypká | |
| 200 ml 200 ml piva | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| asi 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky (rovné) prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
| případně česnek | Česnek čerstvý | |
| olej | Olej řepkový |