Nutriční hodnoty (Domácí chléb z pšeničné a žitné mouky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 322 kJ / 1 989 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,25 g |
Tuky | 25,15 g |
– nasycené | 8,95 g |
– nenasycené | 14,35 g |
–– mononenasycené | 7,56 g |
–– polynenasycené | 6,79 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 26,60 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 369,80 g |
– cukry | 25,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
150 g 150 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 150 g |
300 ml 300 ml vlažné vody | Voda | 300 ml |
1 lžíce 1 lžíce tekutého sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
2 lžičky 2 lžičky kmínu (1 z toho drcený) | Kmín | 10 g |
20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
5 g 5 g cukru (1 lžička) | Cukr bílý | 5 g |