Francouzská toastová pikantní pečená jablka

Mary007 Kuchařka: Mary007

Doba přípravy: 10 hodín + 60 minút 6 porcí Moučníky , Ostatní 5 názorů

Suroviny

375 ml polotučného mléka
250 ml bílků
2 lžíce medu
1 lžičku vanilkové esence
1/8 lžičky soli
250 g nakrájeného toastového chleba
1 jablko (nakrájeného na kostičky - 125 g)
45 g rozinek )
1 KL mleté skořice
2 lžičky moučkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke.

  2. Z toastového chleba odložíme 4 plátky, ostané pokrájame na kocky a zmiešame s jablkom a hrozienkami. Pomiešanú jablkovú zmes nasypeme na dno formy. Na to poukladáme odložené plátky chleba. Ak treba, tak ich orežeme, aby pasovali do formy.

  3. Bielkovú penu znova prešľaháme a nalejeme do formy na poukladaný cheba. Popritláčame, aby bielková zmes dobre vsiakla. Vrch prikryjeme namočeným papierom na pečenie a celú formu zabalíme do fólie a dáme do chladničky na asi 10 hodín, alebo aspoň celú noc.

  4. Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vybalíme z fólie, papier necháme. Pečieme asi 40 minút, formu vyberieme z rúry, stiahneme papier a pečieme ďalej ešte asi 20-25 minút dochrumkava. Vyberieme z rúry, necháme postáť asi 10 minút a posypeme práškovým cukrom.

Poznámka

Tip: Je to výborné so šodóm alebo vanilkovým pudingom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzská toastová pikantní pečená jablka

  • Mary007 Mary007(autor receptu)

    Ahoj a dakujem :-).Bolo tam len dali dole,lebo mislely že to neni moje :-(.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já nevidím žádnou fotku, ale líbí se mi "francouzská" žemlovka;-):yes:

    Odpovědět

  • Mary007 Mary007(autor receptu)

    Ahoj ďakujem :-).To sú moje vlastné fotky.Všetky som ja fotila.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jo, a Mary, sem se dávají pouze vlastní fotky. Už jsem si to všimla u více Tvých receptů ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    ;-):-D Pobavilo mě, jak se dá popsat v podstatě obyčejná (byť trochu vylepšená) žemlovka, takhle to vypadá jako něco hógo fógo :-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzska zemlovka recepty z jablek pečená jablka výborná pečená jablka toastova zemlovka recept na pečená jablka pečená jablka top recepty clafoutis jablka pikantní jablka recepty toasty s jablek pikantní jablka žemlovka pikantní clafoutis s jablky malinovy pikantni dezert jablka slané recepty fran ouzská žemlovka výborné pečené jablko francouzská buchta jablka vylepsena zemlovka jiunge na facebook 15356