Rajská omáčka s masovými kuličkami
Recept ještě nebyl hodnocenRajská omáčka patří mezi nejznámější klasiku české kuchyně. Snad každý ji zná podávanou s plněnými paprikami a rýží. Můžeme ale pro změnu vyzkoušet variaci rajské s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rajská omáčka patří mezi nejznámější klasiku české kuchyně. Snad každý ji zná podávanou s plněnými paprikami a rýží. Můžeme ale pro změnu vyzkoušet variaci rajské s…
Známe ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Vejce vymícháme se všemi cukry, přidáme med, skořici, sůl, marmeládu a pokud máme, tak perníkové koření. Dále pomalu nalijeme olej a mléko.V mouce rozmícháme kypřící…
Chystáte se upéct moučník, ale váháte mezi tradiční bábovkou nebo zdravým makovcem? Vyzkoušejte upéct makovou bábovku podle našeho receptu. Po upečení ji můžete…
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se…
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá,…
Rajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Ochutnejte výborný mrkvový moučník, který je i přes mrkev v těstě díky prášku do pečiva a bílkovému sněhu krásně nadýchaný. Po upečení ho potřeme pudinkovým krémem…
Nejprve si připravíme obě náplně.Oloupeme jablka a vykrojíme jádřince. Nastrouháme je na hrubém struhadle (šťávu nevymačkáváme). Přidáme asi 2 lžičky skořice, 1/2…
Dezerty s pudinkem jsou vždy velmi lahodné a jemné. Tento jablečný koláč je z listového těsta a strukturu doplňují piškoty. Díky pudinku je vláčný a po vychlazení…
Připravte si ke své odpolední kávě naše řezy plněné šťavnatými jablky, zdobené krémovou zakysanou smetanou, osvěžujícím jogurtem a okořeněné příjemnou špetkou skořice.…
Máte bohatou úrodu jablek a nechcete péct stále jen štrúdl? Vyzkoušejte lahodnou šťavnatou buchtu podle našeho receptu a určitě ji zařadíte mezi vaše stálice. Podzimní…
Dvojctihodné koláčky od věhlasného cukráře Josefa Maršálka přilákají nejeden mlsný jazyk. Kynuté těsto je plněno tvarohovou náplní, v důlku jsou pak kořeněná povidla,…
Na přidávání zeleniny do moučníků už není taková novinka. I v našich končinách jsme si uvykli a rozhodně se mu nebráníme. Máme pro vás inspiraci na šťavnatý mrkvový…
Hledáte inspiraci, jak zpracovat přebytek ovoce? Vyzkoušejte tento rychlý recept se zakysanou smetanou. Vláčný koláček, který doplníme ovocem podle našich chutí. Korunu…
Máte chuť na makový koláč, ale nechcete čekat, než vykyne těsto? Nechte droždí v lednici a upečte rychlou makovou buchtu s drobenkou. Přidat můžete i švestky, pokud je…
těsto: žloutky šleháme s cukrem a vodou do husté pěny z bílků vyšleháme tuhý sníh do bílkového sněhu přimícháme žloutkovou pěnu a prosátou mouku, do které přidáme…
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Podzim a k němu patří sklizeň jablek. Máme pro vás skvělý tip, jak je zpracovat. Vyzkoušejte tyto lívanečky, ať už ke snídani či svačině. Nastrouhaná jablka jim dodají…
Tradiční drobenkový koláč s jablky zná jistě každá hospodyňka. Překvapte rodinu a připravte jim obměnu s ovesnými vločkami. Ty celému moučníku dodají lehce oříškovou…
Žemlovka, zemlbába, zkrátka sladká tečka za nedělním obědem, kterou si někteří dopřávají jako hlavní chod. Úžasná je teplá i studená, obohatit ji můžete tvarohem či…
Může snad existovat jednodušší recept na výborný moučník než je tento hrníčkový perník? Pár surovin, jedna mísa a hrneček, stačí vše zamíchat a upéct. Přípravu můžete…
Chcete upéct moučník, ale nemůžete se rozhodnout, zda s tvarohem či jablky? Není třeba vybírat, připravte si náš tvarohový koláč s jablky. Posypaný skořicí skvěle vypadá…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Jídelníček na zámořských lodích 19. století: Při čtení se sbíhají chutě! Podávaly se lívanečky, smažený platýz, šampaňské i zmrzlina
Historie na talíři: Palačinky i jiné placky dříve bývaly jídlem chudých. Dnes ty nejlahodnější připravíte ze zakysané smetany
Tvarohové hrnečkové řezy: Koláč z kakaového těsta s osvěžující tvarohovou náplní je rychlý a lehce ho zvládne i začátečník