Rychlé meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenOvocné knedlíky vás alespoň na malou chvíli vrátí do dětských let a připomenou léto u babičky. Každá rodina má svůj osvědčený recept, ale zkuste udělat malou změnu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ovocné knedlíky vás alespoň na malou chvíli vrátí do dětských let a připomenou léto u babičky. Každá rodina má svůj osvědčený recept, ale zkuste udělat malou změnu a…
Rajská omáčka patří mezi nejznámější klasiku české kuchyně. Snad každý ji zná podávanou s plněnými paprikami a rýží. Můžeme ale pro změnu vyzkoušet variaci rajské s…
Trhané maso, pomalu pečené v troubě, neztratí nic na své šťavnatosti. Obalené ve směsi koření a zalité polotmavým pivem, najde využití ve spoustě různých pokrmů, třeba v…
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že…
Pokud na vás doma čekají přezrálé banány, které volají po zpracování, upečte z nich banánový moučník. Banánová buchta je velmi vláčná a nadýchaná a nejlépe si ji…
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť, proto můžete popustit uzdu fantazii a experimentovat s jeho dochucováním. Připravili jsme pro vás tip na výbornou pikantní marinádu s…
Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik,…
Máte doma přebytek cuket a rádi byste upekli něco sladkého? Tento jednoduchý recept na hrníčkovou cuketovou buchtu se vám na léto bude hodit. Příprava moučníku zabere…
Hledáte inspiraci, jak zpracovat přebytek ovoce? Vyzkoušejte tento rychlý recept se zakysanou smetanou. Vláčný koláček, který doplníme ovocem podle našich chutí. Korunu…
Rajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Známe ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Ze spojení bábovky a makovce budete nadšeni. Krásně vláčná a nadýchaná maková bábovka vám zpříjemní odpoledne na zahradě, ale skvěle poslouží i jako svačina na výlet. Po…
Chcete připravit sladkou snídani, která je bez cukru a vhodná i pro děti? Upečte banánové vafle. Těsto slazené banánem snadno připravíte ručním šlehačem. Po upečení ve…
Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále…
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se…
V míse smícháme suchou směs, tj.mouky, prášek do pečiva, skořici, rozhrneme do stran a uděláme důlek, do něj dáme cukr, vanilkový cukr a znovu rozhrneme a uděláme důlek.…
Se švestkami se dá v kuchyni kouzlit, ale klasika nikdy neomrzí. Upečte si s námi tradiční český koláč, ve kterém nesmí chybět máslová drobenka a skořice. Tento…
Pokud máte rádi sladké snídaně, vyzkoušejte tyhle jablečné lívanečky. Jsou rychle hotové a přirozeně sladké, díky strouhaným jablíčkům v těstě. Tradiční spojení jablek a…
Mřížkový koláč z křehkého lineckého těsta patří mezi nostalgické vzpomínky na mléčné bary. Nejčastěji se prodávaly s tvarohovou nádivkou a pikantní marmeládou.…
Z odpalovaného těsta jsou nejznámější snad věnečky s krémem. Zároveň z něj také můžete připravit i skvělé ovocné knedlíky. Dovnitř se hodí třeba meruňky, které jsou v…
S majonézou se dá kouzlit různými způsoby, dokonce i při pečení sladkých pokrmů. Důkazem je tento recept na majonézové koláčky, které se připravují bez kynutí a určitě…