Francouzský toast s jablky
Víkend si zaslouží pomalé ráno, nikam nespěchat a ideálně si vychutnat snídani v posteli. A na tu si můžete připravit dokonalý francouzský toust. Provoněný skořicí, doplněný karamelizovaným jablkem a šlehačkou zpříjemní ráno všem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 362 kJ / 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,88 g |
Tuky | 49,86 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 624 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 63,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka nakrájíme na menší plátky. V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme tmavý cukr a trochu vody a necháme rozpustit.
Krok 2: Přidáme nakrájená jablka a skořici, promícháme a necháme 10 minut povařit, až šťáva začne houstnout. Odstavíme.
Krok 3: Vejce rozšleháme s mlékem a vanilkovým cukrem. Bagetu nakrájíme podélně na delší plátky, které namáčíme z obou stran ve vaječné směsi. Opečeme je na zbylém másle z obou stran dozlatova.
Krok 4: Ihned je dáváme na talíře, naneseme na ně jablečnou směs i se šťávou a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 8. 9. 2024 08:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzský toast s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6W98
Moje poznámka
Francouzský toast s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6W98
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 15 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácený marinovaný řízek s máslovými bramborami
KatuleF před 6 sekundami
Vepřové výpečky II
KatuleF před 1 minutou
Vepřové nudličky s paprikami
KatuleF před 2 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 3 minutami
Hovězí na divoko pro pamětníky
KatuleF před 4 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
KatuleF před 5 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
KatuleF před 6 minutami
Řízek cibulák
KatuleF před 8 minutami
Minutkový kuřecí guláš
KatuleF před 10 minutami
Čínská kuchyně: LA´C
KatuleF před 12 minutami
Suroviny:
jablko,
máslo,
cukr hnědý,
vejce,
mléko,
cukr vanilkový,
bageta,
šlehačka
Komentáře