Hrnkové palačinky
Recept ještě nebyl hodnocenHrníčkové recepty bývají tím nejsnazším, do čeho se můžeme v kuchyni pustit. Ze surovin podle receptu umícháme hladké těsto a za pár minut se celou kuchyní rozline známá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 195 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,50 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 0,44 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,90 g |
– cukry | 4,90 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Hrníčkové recepty bývají tím nejsnazším, do čeho se můžeme v kuchyni pustit. Ze surovin podle receptu umícháme hladké těsto a za pár minut se celou kuchyní rozline známá…
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru…
Mléko a vejce smícháme ve větší misce a postupně dosypáváme mouku. Vše důkladně smícháme do tekutého těsta, ve kterém nejsou žádné hrudky. Dále nakrájíme na malé kousky…
Majonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen…
Podzim je tu a s ním i krásně barevné recepty z dýně. Pokud máte rádi cheesecaky, upečte si s námi jeden podzimní, s kakaovým korpusem a odlehčeným korpusem z tvarohu a…
Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme nadrobno (na drť).Kuřecí prsa nakrájíme buď na nudličky, ale spíš…
Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do…
Květák nakrájíme nadrobno, smícháme se strouhankou a kypřícím práškem. V mléce rozšleháme vajíčka spolu se solí, česnekem, bazalkou a 1 lžičkou petrželky. Cibuli…
Pudink : Nejprve si uvaříme mléko s pudinkem (když máte plnotučné zředíme s vodou). Vaříme do té doby, pokud pudink nezačně houstnout ( měl by být hotový tak, že…
Mléko si nalejeme do hrnce a ohřejeme na cca 70 stupnů. Stáhneme ze sporáku, a přidáme salko a sušené mléko. Rozmícháme metličkou. Necháme stát, dokud mléko neschladne…
Do vařící vody se všemi ingrediencemi, přidáme omyté hlavičky bedel a zvolna vaříme cca 30 minut. Mezitím si připravíme omáčku. Část slaniny nakrájíme na kostičky,…
Do vřelého mléka přidáme ještě za vaření hrubou mouku a vytvoříme tuhou hmotu. Pro lepší vychladnutí dáme na vál a zde necháme vychladnout. Po vychladnutí vypracujeme…
- rohlíky nakrájíme na kolečka a dáme je do mísy. Zalijeme je mlékem a necháme je dobře nasáknout. Mraženou zeleninu necháme rozmrazit. - Mezitím rozmícháme máslo se…
Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 - 15 minut doměkka. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného…
Sušené hríby namočíme na 10 minút do teplej vody, aby zmäkli.Keď sú mäkké, tak ich zlejeme, prepláchneme vodou a rukou vyžmíkame. Na masle si osmažíme cibuľu.Po chvíli…
Jednoduché jídlo připomínající léto, to jsou zelené fazolky na smetaně v příjemně nakyslé omáčce. Zpracujete v něm jak letní čerstvé fazolkové lusky, tak fazolky mražené…
Cibuli opečte na másle doměkka. Přidejte brambory, vývar, mléko a vařte tak dlouho, až brambory změknou. Pak obsah hrnce rozmixujte, podle potřeby přidejte trochu vody.…
Korpus: Do vyšší mísy na šlehání si dáme bílky a šleháme je skoro do tuha. Pak přidáme polovinu cukru a došleháme do pevna. V druhé vyšší míse si ušleháme žloutky s…
Kuracie mäso narežeme na kocky a na oleji orestujeme. Pridáme nasekanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, krátko opražíme a podlejeme litrom vody. Povaríme asi 20 minút. Mäso…
Do jednoho litru vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli, pórek, nasekaný česnek, přidáme sůl, drcený kmín a čerstvě mletý pepř. Vaříme tak…
Hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostičky. Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky. Rozehřejeme opatrně máslo. Bábovkovkovou formu vymažeme…
Do mísy prosejeme obě mouky. Přidáme sůl, cukry, droždí a důkladně promícháme. Ve vlažném mléce rozšleháme dvě vejce a přilijeme do moučné směsi. Krátce promícháme a…
V míse smícháme všechny suroviny a vyšleháme tužší těsto.Lžící klademe hrudky na plech vyložený pečícím papírem. (Můžeme rozmáčknout do tvaru sušenky)Pečeme na 200…
Housky nakrájíme na menší kostky do mísy. Přidáme mléko a žloutky. Promícháme a necháme housky nasát. Poté přidáme mouku, kypřící prášek, sůl a petrželku. Všechny…
Holka u plotny vaří: Netradičně smažené řízky z lilku krásně křupou a hezky vypadají. Podle foto návodu je zvládne každý
Jak na ten nejlepší těstovinový salát? Těstoviny je potřeba vařit trochu déle a ochucovat ještě za tepla, pak je výsledek perfektní
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami