Suroviny
Porce: podle velikosti placek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 629 kJ / 2 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,01 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 536,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejte do mísy nebo na vál, uprostřed udělejte důlek a vlijte med. Vypracujte tuhé těsto a potom zapracujte pepř.
Krok 2: Z těsta udělejte placky a dejte je na vymazaný plech péct při 200°C do zlatohněda.
Zveřejněno 2. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravěký perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QO9Z
Moje poznámka
Pravěký perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QO9Z
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 15 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 9 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 10 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 10 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 10 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 12 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 12 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 13 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 14 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 16 hodinami
Tématické fráze:
perník recept,
staročeský perník,
staročeský perník recept,
recepty.cz,
pernik,
tvrdý perník,
recept na perník,
peprník recept,
recept na staročeský perník,
perník peprník,
recept na tvrdý perník,
pernik s peprem,
staročeský žitný perník recept,
peprník perník,
staročeský žitný perník,
staročeský perník recepty,
perník na dřevo,
pernik z chlebove mouky,
recept peprnik,
perník tvrdy
Suroviny:
mouka hladká,
med,
pepř,
perník,
med
Komentáře (15)
Vyráběly se perníkové formy a vykrajovátka ze dřeva, kovu a dnes patřej ke sběratelským lahůdkám velmi ceněným (moje tchýňka chtěla děsně ošklivé a prastaré perníkářské formy a vykrajovátka vyhodit, ale souhlasila, že si ty krámy vemu domů
Pokud se nespapá, vydrží dlouho díky koření a i uschování v chladu.
Ale jestli to nechceš mít tvrdé použij raději pšeničnou mouku