Rybízová zmrzlina

Suroviny cca 6 - 7

600 ml vody
180 g krupicového cukru - dle potřeby
26 g vanilkového pudinkového prášku
špetka skořice
250 g rybízového protlaku - husté šťávy
1 pomeranč nebo citron

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 4 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Pak vmícháme rybízový protlak, přidáme šťávu z pomeranče, případně z citronu a studenou směs vlijeme do zmrzlinovače. Necháme zmrazit.

Poznámka od kuchařky

Inspiraci jsem našla v jedné starší kuchařce.

Použila jsem hustou šťávu, kterou si zavařuji v malých skleničkách. V sezoně se použije čerstvé ovoce.

Cukru si každý dá dle potřeby.

Kdo nemá zmrzlinovač, tak se směs vlije do nižší plastové nádoby, vloží do mrazničky a zhruba co 45 - 60 minut se promíchává vidličkou.

Komentáře k receptu Rybízová zmrzlina

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    MamlajdaD: :-) Děkuji. :-K Já používám k přípravě zmrzliny různé suroviny, včetně tvarohu a tak nějak na střídačku. Ten pudinkový základ je docela fajn. Ovoce mám z vlastní zahrádky a přebytky buď mrazím, nebo zavařuji. A taktéž přeji pevné zdraví. :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Merylas: Bod jsem dala hned, jak se tu recept objevil, ale já už mám na tu zmrzku chuť, jen se na obrázek podívám! :-D Hned jsem dala do oblíbených. Já dělám většinou zmrzky na tvarohovém základu, tahle je pro mně také zajímavá, určitě brzy zkusím! Vypadá výborně! <3:yes::yes: Přeji pevné zdraví!:-K:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: rybizova zmrzlina