

Rybízová zmrzlina
Suroviny cca 6 - 7
- 600 ml vody
- 180 g krupicového cukru - dle potřeby
- 26 g vanilkového pudinkového prášku
- špetka skořice
- 250 g rybízového protlaku - husté šťávy
- 1 pomeranč nebo citron
Postup přípravy receptu
Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 4 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Pak vmícháme rybízový protlak, přidáme šťávu z pomeranče, případně z citronu a studenou směs vlijeme do zmrzlinovače. Necháme zmrazit.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem našla v jedné starší kuchařce.
Použila jsem hustou šťávu, kterou si zavařuji v malých skleničkách. V sezoně se použije čerstvé ovoce.
Cukru si každý dá dle potřeby.
Kdo nemá zmrzlinovač, tak se směs vlije do nižší plastové nádoby, vloží do mrazničky a zhruba co 45 - 60 minut se promíchává vidličkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybízová zmrzlina
-
MamlajdaD:
Děkuji.
Já používám k přípravě zmrzliny různé suroviny, včetně tvarohu a tak nějak na střídačku. Ten pudinkový základ je docela fajn. Ovoce mám z vlastní zahrádky a přebytky buď mrazím, nebo zavařuji. A taktéž přeji pevné zdraví.
-
Merylas: Bod jsem dala hned, jak se tu recept objevil, ale já už mám na tu zmrzku chuť, jen se na obrázek podívám!
Hned jsem dala do oblíbených. Já dělám většinou zmrzky na tvarohovém základu, tahle je pro mně také zajímavá, určitě brzy zkusím! Vypadá výborně!
Přeji pevné zdraví!