Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 255 kJ / 2 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,19 g |
| Tuky | 52,25 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 137 mg |
| Sodík | 1,81 g |
| Sůl | 4,39 g |
| Sacharidy | 471,23 g |
Postup přípravy
Do nádoby od pekárny nalijte mléko, máslo a sladké kondenzované mléko. Přisypte droždí a vše v nádobě promíchejte. Dále přisypte cukr, mouku a sůl. Nádobu se všemi surovinami vložte do pekárny, navolte program Těsto a pekárnu nechte pracovat.
Na začátku jsem pekárně pomohla dostat mouku ode stěn nádoby, ale jinak nebylo potřeba nic přidávat (mouku nebo mléko). Z uvedené dávky surovin vzniklo krásně těsto.
Hotové těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a odkrajujte z něj kousky po 40 g. Celkem jich budete mít 24. Z každého dílu těsta vytvarujte bochánek a vraťte ho zpět na pomoučněnou pracovní plochu. Všechny bochánky lehce zasypte hladkou moukou, zakryjte potravinovou fólií a nechte 15 minut kynout.
Po 15 minutách fólii stáhněte. Vezměte bochánek a na pracovní ploše ho prsty roztáhněte. Poté ho zabalte. Nejprve přehněte vrchní část, poté strany a nakonec spodní část. Opět v rukou tvarujte bochánky, které vkládejte na plech vyložený pečícím papírem i po stranách. Jakmile budete mít všech 24 bochánků hotových, opět je zakryjte fólií a nechte je kynout 45 minut.
Před pečením bochánky lehce zasypte hladkou moukou, vložte je do trouby předehřáté na 160°C a pečte je 20-25 minut. Po upečení nechte bochánky zcela vychladnout. Krok 2: Robot nebo ručně:
Do mísy nalijte mléko, kondenzované mléko, přisypte droždí a cukr, mouku a sůl. Zapněte robot a nechte ho pracovat 7 minut. Stejně postupujte, pokud zaděláváte těsto ručně. Po 7 minutách přidejte změklé máslo a těsto propracovávejte dalších 15 minut. Tady se asi vyplatí mít ten robot.
Těsto přendejte na pracovní plochu a ještě ho ručně propracujte. Vytvořte z něj kouli, kterou dejte do mísy, jejíž dno zasypte trochou mouky. Povrch těsta také zaprašte moukou. Mísu zakryjte víkem nebo utěrkou a těsto nechte kynout 60 minut.
Hotové těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a odkrajujte z něj kousky o 40 g. Celkem jich budete mít 24. Z každého dílu těsta vytvarujte bochánek a vraťte ho zpět na pomoučněnou pracovní plochu. Všechny bochánky lehce zasypte hladkou moukou, zakryjte je potravinovou fólií a nechte 15 minut kynout.
Po 15 minutách fólii stáhněte. Vezměte si bochánek a na pracovní ploše ho prsty roztáhněte. Poté ho zabalte. Nejprve přehněte vrchní část, poté strany a nakonec spodní část. Opět v rukou tvarujte bochánky, které vkládejte na plech vyložený pečícím papírem i po stranách. Jakmile budete mít všech 24 bochánků hotových, opět je zakryjte fólií a nechte je kynout 45 minut.
Před pečením bochánky lehce zasypte hladkou moukou, vložte je do trouby předehřáté na 160°C a pečte je 20 -25 minut. Po upečení nechte bochánky zcela vychladnout.
Zveřejněno 27. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bochánky (chlebík) se sladkým kondenzovaným mlékem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R3WL
Moje poznámka
Bochánky (chlebík) se sladkým kondenzovaným mlékem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R3WL
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 5 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 5 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 19 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno 18. 12. 2025 15:57:57
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný koňak
Vigousek před 44 minutami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 1 hodinou
Tvarohová štola
Pavlina3 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 1 hodinou
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 2 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 3 hodinami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 4 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
mléko kondenzované,
máslo,
droždí sušené,
sůl
Komentáře (2)