Milujete Itálii od moře až po Alpy? Už je to více než 50 let, co spatřilo světlo světa originální občerstvení na italských sjezdovkách. Pojďte si s námi přenést trochu zasněžené Itálie k vám do kuchyně.
Bombardino má mnoho variant, které vznikaly během půl století při putování světem, a též vy si tento nápoj můžete připravit po svém. Jedná se o horký míchaný drink s brandy.
Když je zima českému lyžaři, popíjí většinou grog nebo čaj s rumem. Ten italský si objednává Bombardino. Horký nápoj, jehož základem je likér podobající se našemu vaječňáku, se stal jakýmsi symbolem…
Jak se připravuje Bombardino?
Je to velmi snadné, potřebujete k tomu tyto suroviny:
Likér, brandy a mléko slijeme do hrnce a zahřejeme, ale hlídáme teplotu do 80 °C (poté se začne odpařovat alkohol). Přelijeme do sklenic a ozdobíme šlehačkou a kakaem.
Pokud si chcete dopřát skutečnou původní italskou verzi drinku, vyzkoušejte vaječný likér (i dezert) jménem Zabaione. Můžete jej používat na Bombardino, do pohárů s ovocem i zmrzlinou, nebo do něj namáčet oblíbené sušenky jako skuteční Italové.
2 žloutky
50 g krupicového cukru
60 ml Svatého Vína (Vin Santo) nebo jiného sladkého vína
Žloutky a cukr šleháme nad parou a opatrně postupně přiléváme alkohol. Šleháme po celou dobu, než spotřebujeme všechen alkohol. Hustou směs necháme zchladnout a uložíme do lednice.
Pokud nejste milovníci destilátu brandy nezoufejte. Existuje několik variant, které brandy nahrazují jiným alkoholem nebo volí verzi obecně bez alkoholu.
"calimero"– s espressem a bez brandy, ale můžete je přidat
Pokud si na domácí Bombardino netroufáte sami, můžete si je zakoupit již namíchané v lahvi. Doplníte jím dezert, vylepšíte kávu nebo je můžete popíjet jen tak. Připravit si můžete alespoň domácí vaječný likér podle našeho videoreceptu.
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.