Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míchaný drink italských sjezdovek s názvem Bombardino: Už jste jej ochutnali? Pojďte si horký nápoj připravit spolu s námi
Unsplash

Milujete Itálii od moře až po Alpy? Už je to více než 50 let, co spatřilo světlo světa originální občerstvení na italských sjezdovkách. Pojďte si s námi přenést trochu zasněžené Itálie k vám do kuchyně.

Bombardino má mnoho variant, které vznikaly během půl století při putování světem, a též vy si tento nápoj můžete připravit po svém. Jedná se o horký míchaný drink s brandy.

Článek z magazínu

Jak se připravuje Bombardino?

Je to velmi snadné, potřebujete k tomu tyto suroviny:

Likér, brandy a mléko slijeme do hrnce a zahřejeme, ale hlídáme teplotu do 80 °C (poté se začne odpařovat alkohol). Přelijeme do sklenic a ozdobíme šlehačkou a kakaem.

Původní zcela italské Bombardino

Pokud si chcete dopřát skutečnou původní italskou verzi drinku, vyzkoušejte vaječný likér (i dezert) jménem Zabaione. Můžete jej používat na Bombardino, do pohárů s ovocem i zmrzlinou, nebo do něj namáčet oblíbené sušenky jako skuteční Italové.

  • 2 žloutky
  • 50 g krupicového cukru
  • 60 ml Svatého Vína (Vin Santo) nebo jiného sladkého vína

Žloutky a cukr šleháme nad parou a opatrně postupně přiléváme alkohol. Šleháme po celou dobu, než spotřebujeme všechen alkohol. Hustou směs necháme zchladnout a uložíme do lednice.

Trochu italštiny do naší kuchyně

Pokud nejste milovníci destilátu brandy nezoufejte. Existuje několik variant, které brandy nahrazují jiným alkoholem nebo volí verzi obecně bez alkoholu.

  • "calimero"– s espressem a bez brandy, ale můžete je přidat
  • "pirata" – s rumem místo brandy
  • "scozzese" – s whiskey místo brandy

Kupovaný nebo domácí?

Pokud si na domácí Bombardino netroufáte sami, můžete si je zakoupit již namíchané v lahvi. Doplníte jím dezert, vylepšíte kávu nebo je můžete popíjet jen tak. Připravit si můžete alespoň domácí vaječný likér podle našeho videoreceptu.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie