Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 397 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,24 g |
Tuky | 0,81 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 75,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme sirup nebo med s chilli omáčkou. Záleží jak chcete, aby byl výsledek pikantní. Ořechy, rozinky nebo brusinky nasekáme a promícháme s kokosem a skořicí.
Krok 2: Vhodnou zapékací misku vytřeme lehce máslem. Banány rozkrojíme podélně a pokapeme citronovou šťávou. Lehce potřeme připraveným sirupem a posypeme směsí ořechů.
Krok 3: Pokapeme zbytkem sirupu a vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 st. Zapékáme 8-10 minut. Podáváme teplé s možností přidáním zakysané smetany nebo zmrzliny.
Zveřejněno 28. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený banán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2K6J
Moje poznámka
Zapečený banán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2K6J
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Noumik před 3 hodinami
Játrová omáčka
Antonausprag před 5 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 7 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 8 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 8 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 9 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 10 hodinami
Suroviny:
banán,
sirup javorový,
omáčka chilli sladká,
ořechy vlašské,
brusinky,
šťáva citronová,
kokos mletý,
skořice,
máslo
Komentáře (1)