Kanellbular - skořicové šneky
Recept ještě nebyl hodnocenJeden z nejlepší švédských vynálezů jsou rozhodně skořicové šneky, v originálu kannelbullar. Koupíme je například ve známém obchodním domě, stejně jako oblíbené masové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 598 kJ / 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jeden z nejlepší švédských vynálezů jsou rozhodně skořicové šneky, v originálu kannelbullar. Koupíme je například ve známém obchodním domě, stejně jako oblíbené masové…
Kvalitní listové těsto dnes běžně seženete v obchodě, takže se nemusíte zdržovat jeho přípravou. Záleží pouze na vás, čím je naplníte. Listové šneky jsou rychlé na…
Smícháme suché ingredience a rychle zapracujeme máslo s extraktem a sirupem.Necháme aspoň půl hodiny odležet v chladu a pak vytvarujeme kuličky cca 3 cm, které na plechu…
Pracovní desku lehce podsypeme hladkou moukou a listové těsto vyválíme na obdélník 20x30 cm o tloušťce cca 0,5 cm (já použila již vyválené těsto).Plát na delší straně…
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou…
Mouku, na platky pokrajeny tuk, olej, cukr a sul smichame, nakonec pridame zakysanou smetanu a dle potreby vodu. Vytvorene jemne testo zabalime do mikrotenove folie a…
Teplu vodu, olej, cukor a drozdie vymiesame a nechame postat 10 minut. Do preosiatej muky vlejeme kvasok, dame stipku soli, roztopene maslo a vajce. Vymiesime hladke…
Ušleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme olej (šlehat), kakao, lžičku vanilkového cukru a skořici. Vsypeme mouku s práškem do pečiva, zamícháme, přidáme nastrouhané…
Hraběnčiny řezy patří k nejlepším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert - jako ze zámku. Vyzkoušejme ověřený recept. Řezy…
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme…
Vše dáme do mísy a šleháme elektrickým ručním šlehačem asi 3 minuty. Těsto vylijeme na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě cca…
Potřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost.…
Slivky dáme do hrnca so škoricou, cukrom a vodou. Na slabom ohni varíme, kým sa tekutina nezredukuje ( vyvarí na polovicu ). Rozmixujeme a necháme prechladnúť. Ešte do…
Tekuté ingredience v pokojové teplotě prošlehejte dohromady. Mixéru netřeba, stačí vidličkou. V jiné míse si promíchejte sypké ingredience a smíchejte obě směsi…
Mléko smícháme s vodou a přivedeme k varu. Potom přidáme vločky a skořici a mícháme do zhoustnutí.Rozmačkáme banán a kaši s ním smícháme přidáme na vrch pár ořechů,…
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Všechno koření si smícháme v mističce a uděláme si kořeněnou směs, které koření je v kuličkách, použijeme hmoždíř a roztlučeme. Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme,…
Jednoduché, efektní a výborné. Takové je skořicové cukroví, které vytvoříme pomocí lisu na česnek. Stačí pár ingrediencí, pořádná dávka skořice a domovem se bude linout…
Jednoduché, efektní a výborné. Takové je skořicové cukroví, které vytvoříme pomocí lisu na česnek. Stačí pár ingrediencí, pořádná dávka skořice a domovem se bude linout…
Těsto: Vše smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3. 2/3 válíme plát a vložíme do vymazaného a vysypaného pekáče s vysokými okraji. 1/3 dáme…
Škvarky umeleme a ze všech přísad vypracujeme těsto. Odkrojíme cca třetinu těsta a dáme stranou. Zbytek rozválíme na vyšší placku (cca 0,5cm) a vykrájíme kolečka, která…
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli přidáme cukr. Vložíme srdce rozdělené na čtvrtiny a orestujeme, přidáme koření (používám čajové vajíčko), zalejeme rajskou šťávou,…
V hrnci rozpustíme med s máslem a společně mícháme, až vznikne kaše. Pokud by byla moc hustá, přidáme vodu na zředění.Sypké směsi smícháme s medovou směsí a mícháme,…
Mouku nasypeme se solí do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme půlku vanilkového cukru, přilijeme trošku vody a vytvoříme řídké…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Jak připravit a uchovat křupavé domácí škvarky: Potřebujete kvalitní sádlo a dostatek času
Vlašské ořechy místo lékárničky: Jejich konzumace napomáhá chránit srdce i mozek a ještě zlepšuje náladu
Indický čaj masala vás zahřeje, vylepší náladu a posílí imunitu. Víte, jak se správně dělá?