Zavařené ovoce: Máme pro vás výběr z našeho receptáře na nejoblíbenější zavařeniny
Úroda sezónního ovoce je občas příliš velká a nestíháme ji zavčas zkonzumovat. Proč si tedy přebytky ze zahrádky nezavařit? Uchováme tak chuť léta i na zimní období. Inspirujte se nejoblíbenějšími recepty na zavařeniny.
Přebytky ovoce ze zahrádky nemusíme ukládat pouze do mrazáku, báječný způsob uchování potravin je zavařování, které není vůbec složité. Zavařit můžeme naprosto jakýkoliv druh ovoce, nebo jich můžeme smíchat i několik dohromady.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ovocné kompoty
Přebytky ovoce ze zahrádky můžeme nejjednodušeji zavařit jako ovocný kompot. Zavařeniny uchovají báječnou chuť ovoce a hodí se jako příloha k pečenému masu či k zapečeným pokrmům.
Ovocné džemy a marmelády
Není nad lahodné domácí marmelády a džemy - dokonale chutnají na palačinkách i lívancích, nebo také jen na pečivu namazaném máslem. Uvařit marmeládu není nic složitého a získáme sladkou pochutinu, která se doma rozhodně neztratí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak poznat správně zavařené sklenice? Víčka by při poklepání neměla znít dutě
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
Komentáře