Bábovka s banány

Irule Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 10 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

80 g másla
Nyní v akci
110 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
2 banány
150 ml mléka
1 lžíce citronové šťávy
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s větší částí krystalového a vanilkového cukru do pěny a postupně zašleháme žloutky.

  2. Banány rozmačkáme vidličkou a s vlažným mlékem a citronovou šťávou je přidáme ke žloutkové pěně.

  3. Z bílků a zbytku cukru ušleháme sníh a střídavě s moukou a práškem do pečiva zlehka vmícháme do těsta.

  4. Upečenou bábovku pocukrujeme.

Poznámka

Pro obměnu můžeme přidat kandované ovoce nebo rozinky a polít čokoládovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bábovka s banány

  • Merylas Merylas

    bukynacka: Ta sůl tam není nezbytně nutná, stejně se dává opravdu jen malá špetička, ale když se přidá, tak se lépe našlehá ten sníh. Někdo ji nedává vůbec, já ji dávám vždy. Chybou bylo to přidání cukru k bílkům hned a šlehání společně;-) A budu držet palečky, aby se příště povedlo;-):yes:

    Odpovědět

  • bukynacka bukynacka

    Děkuju moc za rady. Plech mám takovej střední, bylo znát že je to sražené. Bude to tou solí že sem ji tam nedala a jak jste psali-cukr jsem dala rovnou k bílkům než jsem začala šlehat. Vůbec mě to nenapadlo. Moc děkuju za rady-pro příště už vím;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    bukynacka:Dobrý den, souhlasím s Merylas. Jinak fakt nevím co je špatně. Plech bych taky volila menší. Dělávám to nejčastěji jako bábovku nebo mufiny a vždy se to povede. Co se týče bábovky, tak ji nechám chvilku prochladnout ve formě a až potom vyklopím.
    Doufám, že příště se to povede.:-p
    Přeji Vám pěkný den.:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    bukynacka: Nejsem autorka receptu, ale pekla jsem už a taky na plechu. Plech byl ale menší, zhruba poloviční než ten velký, hluboký s okraji. Pokud jsi pekla na tom velkém, tak těsta je málo a bude to nízké. Bílky se dobře našlehají se špetičkou soli. Pokud se pak má přidávat cukr, tak je nutné první ušlehat sníh a pak po částech zašlehávat cukr a šlehat až do husté hmoty. Jak vyndáš metličky, tak ten sníh drží takové špičky - je hodně hustý. Musí se vmíchat k žloutkovému základu jemně a opatrně společnně s tou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Chybou je, když někdo třeba přidá cukr k bílkům a chce to vyšlehat společně. A jinak mě napadá jedině malinko přidat prášku do pečiva. Já si už přesně nevzpomínám kolik jsem dala, ale ta lžička nebyla asi zarovnaná, ale plnější. Pekla jsem v předehřáté troubě, ale volněji. Stupně nenapíšu, mám plynovou troubu. Jinak už nevím, kde by mohla být chyba. :-K

    Odpovědět

  • bukynacka bukynacka

    Dobrý den
    Moc se mi zalíbil recept a tak jsem se do toho pustila. Nevím co dělám za chybu ale už se mi to stalo u druhé buchty. Dělala jsem ji na plech. Když jsem ji upekla, byla strašně nízká a taková ,,zdrclá" není vůbec nadýchaná. Je možné že bych třeba špatně vyšlehala bílky? Vařím a peču všechno možný a většinou se povede ale s tímhle bojuju. ;-(

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Musím pochválit recept, moc nám chutnalo. Pekla jsem na menším plechu s okraji. Přidávám foto :-8 a dávám bodík.:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Krásná, zajímavá forma, zase jiná a bábovka bude taky super:-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Robila som nedávno podobnú,aj s tým ovocím a kúskami čokolády a orechov a bola výborná:-*:yes:Takže +2

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Dana61:děkuji;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61

    Irule - krásná bábovka:-D:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo