Jeřabinová zavařenina
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 968 kJ / 3 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,15 g |
Tuky | 10,50 g |
Vláknina | 66,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 703,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě.
Krok 2: Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka.
Krok 3: Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici.
Krok 4: Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Vše zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
Krok 5: Ještě horkou zavařeninu plníme do čistých a suchých sklenic. Můžeme sterilizovat, jestli chceme prodloužit životnost.
Zveřejněno 30. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jeřabinová zavařenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G47
Moje poznámka
Jeřabinová zavařenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G47
Nejnovější recepty
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 10 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 13 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 17 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 4 hodinami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 5 hodinami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 6 hodinami
Cukeťák
Hejhulka007 před 7 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 7 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 7 hodinami
Rybízová bublanina-jednoduchá
Alma11 před 8 hodinami
Kakaovo-jablečné řezy se švestkami
Pechova.veronika84 před 8 hodinami
Suroviny:
jeřabiny,
cukr,
citron,
skořice mletá
Komentáře (2)
K receptům vkládejte prosím pouze fota vlastní.