Jeřabinová zavařenina
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 968 kJ / 3 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,15 g |
Tuky | 10,50 g |
Vláknina | 66,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 703,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě.
Krok 2: Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka.
Krok 3: Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici.
Krok 4: Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Vše zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
Krok 5: Ještě horkou zavařeninu plníme do čistých a suchých sklenic. Můžeme sterilizovat, jestli chceme prodloužit životnost.
Zveřejněno 30. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jeřabinová zavařenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G47
Moje poznámka
Jeřabinová zavařenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G47
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 10 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 11 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 12 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 13 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 14 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 15 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Suroviny:
jeřabiny,
cukr,
citron,
skořice mletá
Komentáře (2)
K receptům vkládejte prosím pouze fota vlastní.