

Vepřové v leču na smetaně
Suroviny 4 porce
- 1/2 kg vepřové plece
- 1 cibule
- zeleninové lečo /malá sklenička/
- smetana
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- 1 kostka masoxu
- olej nebo jiný tuk
- houby (čerstvé, mražené nebo sušené ) nemusí být
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso, osmahneme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Přidáme houby nakrájené na kousky, sušené předem namočíme a opět chvíli osmahneme. Zalijeme vývarem z masoxu a přidáme skleničku leča.
Podusíme doměkka. Když je maso hotové, zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Ještě minimálně 15 minut povaříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Poznámka od kuchařky
Je to oblíbená omáčka v naší rodině.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové v leču na smetaně
-
To je krása a jistě to bylo i výborné.
-
Chtěla jsem to přidat jako samostatný recept, ale vidím, že je to tu už mockrát, tak jsem si dovolila přidat jen fotky.
Dělala jsem z krkovičky, houby jsem nedala a už jsem nezahustila moukou, šťávička hezky zhoustla., posílám +
Jako přílohu jsem měli bramborové noky. -
Ahoj,
já vím, že jsou tu podobné recepty, ale jen podobné, né stejné -
Ševrovko, vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího a nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo
Myslím, že nějaké trochu podobné recepty tu jsou, ale vždy je to jídlo, které neurazí a chutná, dávám ti 1.bodík