Dušení: spokojený žaludek i chuťové pohárky
![Dušení: spokojený žaludek i chuťové pohárky](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/1/303-200-100.jpg)
Dušení je považováno za jeden z nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů. Jsou při něm totiž minimální ztráty vitaminů i chuti (na rozdíl třeba od vaření). A s minimem tuků. Dušení je proto oblíbeným způsobem přípravy kojeneckých příkrmů a batolecích jídel. Výživná hodnota zůstává skoro stejná, jako za syrova, a výsledný pokrm je stravitelnější.
Dusit se dají maso, houby, zelenina i ovoce. Suroviny se nejprve zprudka osmahnou, dochutí aromatickým základem (obvykle osmaženou cibulkou) a podlijí tekutinou. Hrnec či pánev se pak přikryjí pokličkou, žár plotny se stáhne a za jemného probublávání může dušení začít. U nás si určitě vyberete ten správný recept na zdravé jídlo plné chuti!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami