Dušení: spokojený žaludek i chuťové pohárky

Dušení je považováno za jeden z nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů. Jsou při něm totiž minimální ztráty vitaminů i chuti (na rozdíl třeba od vaření). A s minimem tuků. Dušení je proto oblíbeným způsobem přípravy kojeneckých příkrmů a batolecích jídel. Výživná hodnota zůstává skoro stejná, jako za syrova, a výsledný pokrm je stravitelnější.
Dusit se dají maso, houby, zelenina i ovoce. Suroviny se nejprve zprudka osmahnou, dochutí aromatickým základem (obvykle osmaženou cibulkou) a podlijí tekutinou. Hrnec či pánev se pak přikryjí pokličkou, žár plotny se stáhne a za jemného probublávání může dušení začít. U nás si určitě vyberete ten správný recept na zdravé jídlo plné chuti!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Tvarohovo-hodně čokoládový nepečený dort
Přidáno před 4 hodinami

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou s jogurtovým salátem
Přidáno 6. 8. 2022 19:35

Bramborový guláš s houbami a koprem
Přidáno 6. 8. 2022 14:19

Dort z palačinek se zakysankou a ovocem
Přidáno 6. 8. 2022 10:04

Omeleta s čerstvou kurkumou
Přidáno 6. 8. 2022 08:30

Trampská cigára
Přidáno 5. 8. 2022 16:42