Dušení: spokojený žaludek i chuťové pohárky

Dušení je považováno za jeden z nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů. Jsou při něm totiž minimální ztráty vitaminů i chuti (na rozdíl třeba od vaření). A s minimem tuků. Dušení je proto oblíbeným způsobem přípravy kojeneckých příkrmů a batolecích jídel. Výživná hodnota zůstává skoro stejná, jako za syrova, a výsledný pokrm je stravitelnější.
Dusit se dají maso, houby, zelenina i ovoce. Suroviny se nejprve zprudka osmahnou, dochutí aromatickým základem (obvykle osmaženou cibulkou) a podlijí tekutinou. Hrnec či pánev se pak přikryjí pokličkou, žár plotny se stáhne a za jemného probublávání může dušení začít. U nás si určitě vyberete ten správný recept na zdravé jídlo plné chuti!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová pečeně s vejci, okurkou a párkem
Přidáno před 3 hodinami

Banánový pohár s Lučinou
Přidáno před 14 hodinami

Rohlíková polévka s čerstvým zelím a uzeným masem
Přidáno před 14 hodinami

Camembert s bramborem a klobásou z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 16 hodinami

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno před 20 hodinami

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno před 22 hodinami