Bělohradské kyselo slavnostní
V Podkrkonoší se kyselo vařilo po celý rok. Někde se brambory vařily zvlášť ve slupce, jinde se přidávala smetana, nebo houby v soli místo sušených. Základ byl vždycky žitný kvásek a výsledkem syté, plnohodnotné a velmi chutné jídlo.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 607 kJ / 3 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,96 g |
Tuky | 163,92 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 242,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bělohradské kyselo slavnostní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRrPN
Moje poznámka
Bělohradské kyselo slavnostní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRrPN
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 7 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 13 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 5 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 7 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 7 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 8 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 8 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 8 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 9 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 10 hodinami
Suroviny:
kvas žitný,
kvásek,
houby sušené,
voda,
voda,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
brambory,
máslo,
cibule,
vejce,
petržel
Komentáře (2)