Jednoduché langoše
Recept ještě nebyl hodnocenPodobně jako bramboráky, i langoše patří mezi jídlo, o kterém víme, že není zdravé, a přesto si ho nedokážeme odpustit alespoň jednou za čas, třeba na pouti. Placky z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 227 kJ / 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,67 g |
Tuky | 1,67 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 1,08 g |
–– mononenasycené | 0,25 g |
–– polynenasycené | 0,83 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,67 g |
– cukry | 1,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Podobně jako bramboráky, i langoše patří mezi jídlo, o kterém víme, že není zdravé, a přesto si ho nedokážeme odpustit alespoň jednou za čas, třeba na pouti. Placky z…
Jablkový závin jako od babičky upečený z kynutého těsta je štědře naplněný nahrubo strouhanými jablky. Máme-li rádi, můžeme k jablkům přidat i rozinky a hrubě sekané…
Jablkový závin jako od babičky upečený z kynutého těsta je štědře naplněný nahrubo strouhanými jablky. Máme-li rádi, můžeme k jablkům přidat i rozinky a hrubě sekané…
Placky z kynutého těsta, původem pocházející z Maďarska, to jsou oblíbené langoše. Dříve se připravovaly z chlebového těsta a pekly v peci, my je dnes smažíme na oleji…
Nadýchané kynuté koláčky, které jsou plné tvarohu. Skvěle se hodí na narozeniny, svatbu, nebo k nedělní kávičce. Pokud nesníte hned, nemusíte se obávat. Tyto koláčky…
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník v kuchyni a zároveň šetřič času. Přesvědčit se o tom můžete i v případě pečení těchto skvostných povidlových buchet. Příprava je…
Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné…
Voňavý houbový pokrm navinulé chuti pochází z Krkonoš a připravíme ho z kvásku. Servírujeme ho tak, že uvařené brambory a smažená vejce zalijeme uvařeným kyselem. Kyselo…
Velikonoce bez nadýchaného mazance si jen stěží představíme. Letos ho nekupujte, ale upečte si poctivý domácí podle našeho receptu. Chutná výtečně, je vláčný, o jeho…
Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc.Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme.Může se stát že bude těsto řidší,…
Těsto - buď vše vložíme do DP nebo pěkně ručně: uděláme kvásek z droždí, pár lžic cukru, trochu teplého mléka a cca čtvrtinu mouky.Potom na kvásek přidáme zbylé suroviny…
Lžíci kvásku, mouku a vlažnou vodu smícháme v misce, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 h. zrát.Ke zralému kvásku přidáme mouku se špetkou soli, vlažné mléko, vejce, cukr…
Nastavení pekárny: Program Těsto Postup: V receptu není žádná tekutina, během hnětení cuketa pustí hodně vody, možná budeme muset naopak ještě dosypat mouku. Každý…
Kvásek , vodu a mouku promícháme, misku překryjeme folií a dáme na teplé místo. Necháme zrát přibližně 4 h.Ke zralému kvásku prosijeme oba druhy mouky, přidáme sůl, olej…
Začneme kváskem: Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a přidáme lžíci cukru. Lehce zamícháme a čekáme, až vzejde kvásek.Mezitím nasypeme mouku na…
Podrobný popis postupu pečení chleba jednak s kváskem a jednak s droždím. Pečení těsta se zdá složité i když není. Ale vůně, která se pak line celým bytem se vám odmění…
Podrobný popis postupu pečení chleba jednak s kváskem a jednak s droždím. Pečení těsta se zdá složité i když není. Ale vůně, která se pak line celým bytem se vám odmění…
Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku, přidáme kmín, sůl a rozmačkaný česnek...necháme rozvonět, přidáme 2-3 polévkové lžíce kvásku a odstavíme z plotýnky. Těstíčko se…
Nejprve připravíme kvásek: vše dáme do mírně nahřátého porcelánového hrnečku, zamícháme a necháme 10 až 15 minut zkvasit.Do mísy rozstrouháme 3 studené, oloupané vařené…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami