Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra po asijsku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Jednoduše a geniálně prostý a lehce připravitelný recept na vepřová játra, který ocení i odpůrci této suroviny. Játra zkřehnou, doplní je chuť pórku a česneku. Jen pár surovin a lehký oběd je za chvíli na stole.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 812 kJ /
1 150 kcal
Bílkoviny91,06 g
Tuky67,72 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 2,21 g
Sůl5,55 g
Sacharidy43,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a necháme ztuhnout v mrazničce (ne úplně zmrznout).
Pak z nich snadno nakrájíme dlouhé a co nejtenčí plátky. Plátky promícháme v misce se solamylem a trochou vody. Nic dalšího nepřidáváme, protože by játra ztvrdla. Krok 2: Pórek rozkrojíme podélně na polovinu, pak poloviny na dlouhé proužky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: V hluboké pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm za stálého míchání zprudka játra. Oddělujeme jednotlivé kousky od sebe. Krok 4: Po zhruba 3-5 minutách (podle množství) přihodíme pórek, po něm koření a česnek. Pórek by měl zavadnout, česnek zůstat polosyrový. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou. Tou uvolníme případný přípek ze dna pánve. Krok 5: Podáváme s rýží, hodí se i opékané brambory.

TIP: Vnitřnosti a co s nimi

Zveřejněno 1. 12. 2023

Poznámka autorky zuzi777a

Recept pochází z minikuchařky Asijská kuchyně, z nakladatelství Panorama, r.1987

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra po asijsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYPEB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra po asijsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYPEB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

houba: Jsem ráda, že chutnalo.:-*

Na mrazáku jen slepičí a kuřecí játra, v lednic zbytek porku, ale chuť velká. Jídlo je výborné, díky za recept!

Anna Kocikova: Děkuji, je to jednoduchá verze, žádná high gastronomie, ale výsledek je fajn! :-D

Játra máme rádi a já děkuji za moc fajn recept,který se mi opravdu líbí<3:-K

Suroviny:
játra vepřová, solamyl, voda, zázvor mletý, kmín mletý, omáčka sojová, olej, česnek, pórek

Přidat fotografie receptu