Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová omáčka rychlá

Rychlá žampionová omáčka je skvělým doplňkem k masu, těstovinám či bramborovým pokrmům. Připravíte ji během několika minut ze žampionů, smetany a základních ingrediencí, které běžně máte doma.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Stanas Stanas

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme cibulku nakrájenou na jemno a vmícháme hladkou mouku, usmažíme jíšku. Krok 2: Do jíšky nalijeme vývar a mícháme, aby se neutvořily hrudky. Krok 3: Přilijeme smetanu a vsypeme konzervu pokrájených žampionů i s nálevem. Necháme provařit, dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby můžeme ještě trochu zahustit další jíškou. Krok 4: Podáváme nejlépe s těstovinami.

TIP: Top 7: Houbové omáčky - nejlepší recepty

Zveřejněno 8. 11. 2024

Poznámka autorky Stanas

V hotové omáčce necháme prohřát grilovaná prsíčka nakrájená na plátky (zbyla mi z grilovaného kuřete).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka rychlá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwME

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka rychlá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwME

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vysoce hodnotím tu jíšku a nápad s konzerv zampiony není špatný. Chuťove jiné, než z čerstvých a vůbec ne špatné! Ano, rychlovka a ještě i velmi chutná

houba: Děkuji za kladný komentář.

Suroviny:
žampióny, cibule bílá, smetana, mouka hladká, máslo, vývar masový, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu