
Domácí chleba z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenPečení domácího chleba, zejména kváskového, je velký trend. Kváskový chléb můžeme prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb upečený v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 6,50 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečení domácího chleba, zejména kváskového, je velký trend. Kváskový chléb můžeme prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb upečený v…
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Buřty na pivu, to je pivní pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Perfektní kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva, si…
Pečené brambory patří mezi oblíbenou přílohu. Stačí nakrájet na měsíčky a upéct v troubě. Můžete je libovolně okořenit a nebo nechat vyniknout přirozenou chuť se špetkou…
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná a levná, stačí je orestovat na cibulce, a vynikající…
Kuře stokrát jinak - starodávný slogan, který lze v současné době s úspěchem uplatňovat. Kuře na zelí připravíte téměř bez práce, v jednom pekáči. Pokud budete mít čas,…
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům…
Vrstvený oběd nebo večeři podle tohoto receptu připravíme během krátké chvilky. Drobně pokrájené kořeněné maso, zapečené s cibulí a bramborami, můžeme v závěru pečení…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjenou surovinou, a to je veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete…
Když se řekne guláš, představíme si hutné jídlo z hovězího masa, které se rozplývá na jazyku. Šikovné hospodyňky se inspirovaly a vytvořily polévku, která je chuťově…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přidáme mouku, drcený kmín, pepř, sůl a promícháme.Na sádle osmažíme cibuli do růžova a maso na ní opečeme.…
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme a zalijeme šlehačkou. Necháme vydusit a přidáme kousek másla.Široké…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, aby zůstalo šťavnaté.…
Očištěné listy mladého (ale lze použít i zimní) zelí nakrájíme na jemné nudličky, bramboru na kostičky a párek na kolečka.V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme kolečka…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso se rozpadá a díky koření je guláš opravdu vynikající. Podáváme s chlebem, nebo knedlíkem.
Není nad vůni čerstvě upečeného chleba. Možná vás překvapí, že jeho příprava není až tak složitá. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu i vy a objevte kouzlo…
Bramborové smaženky s česnekem můžeme podávat jako chuťovku s čerstvou zeleninou nebo jako přílohu k masu. Můžeme je také nabídnout jako náhradu chlebíčků či…
Jedná se o jednu z nejoblíbenějších hospodských klasik - řeč je o dršťkové polévce. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu ji…
Pečený vepřový bůček patří k české klasice. Tento je pečený na cibuli, která mu dodá tu správnou českou chuť. Pečený vepřový bůček zachutná hlavně mužům.
Rychlá a sytá halušková polévka je provoněná kořenovou zeleninou, máslem a česnekem. Jednoduché bramborové halušky ji příjemně doplní a také zahustí. Přípravu zvládne i…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami