
Špekáčky na černém pivu II
Recept ještě nebyl hodnocenBuřty na pivu, to je pivní pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Perfektní kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva, si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 6,50 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Buřty na pivu, to je pivní pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Perfektní kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva, si…
Pečené brambory patří mezi oblíbenou přílohu. Stačí nakrájet na měsíčky a upéct v troubě. Můžete je libovolně okořenit a nebo nechat vyniknout přirozenou chuť se špetkou…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjené a to je veliký škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je skromný,…
Kuře očistíme, nasolíme (i uvnitř), okořeníme a posadíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky na drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, bylinky a nakrájené,…
Do mísy dáme všechny suroviny na válečky, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku uležet (cca 15 minut).Sýrové nitě rozdělíme na 4 díly. Rošt fritézy pomastíme…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení. Vepřová pečeně je lákavé libové maso a je důležité ho upéct správně, aby zůstalo…
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že už při otevření trouby je půl plechu snědeno. Škvarkové placky jsou sázka na jistotu, kromě vegetariánů chutnají…
Játra jsou nesmírně podceňovaná surovina, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Je to levné, výživné a dietní maso, které stačí orestovat na cibulce - a…
Ve sklenici smícháme droždí, cukr a 1/2 šálku teplé vody a necháme vzejít.V misce dobře smícháme psyllium a 250 ml vody a necháme zgelovatět.V míse smícháme obě mouky,…
Pečení domácího chleba, zejména kváskového, je velký trend. Kváskový chléb prozatím přenechme zkušenějším a připravte si s námi jednoduchý a chutný chléb upečený v…
Oloupané a na kostky nakrájené brambory dáme vařit do osolené vody. Pak vodu scedíme tak, aby na dně hrnce zůstaly asi 2 cm vody. Brambory rozšťoucháme, pak obráceným…
Nejprve nakrájíme nadrobno slaninu a na kousku másla ji orestujeme. Mrkev nastrouháme najemno, brambory nakrájíme na malé kostičky cca 1 x 1cm a květák posekáme nadrobno…
Mrkev a brambory oškrábeme a nakrájíme, mrkev na malé kostičky, brambory na větší. Pórek omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme pórek, osolíme (…
Pažitku a cibuli nasekáme najemno. Tvarůžky a Romadůžek nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Chilli papričku nakrájíme a přidáme spolu s cibulí, pažitkou a olejem do…
Do rendlíku dáme rozehřát olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do sklovita. Pak přidáme očistěné, omyté a hrubě nastrouhané žampiony, které lehce osolíme…
Bramboráčky: oloupanou cuketu (bez jader) a brambory nastrouháme na struhadle a necháme na cedníku okapat. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a je-li třeba i…
Cuketová sekaná je skvělá jak horká, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské verzi, postačí slaninu nahradit třeba…
Maso a kapusta se dělá zvlášť. Maso nakrájím na větší kostky, osolím, opepřím, posypu kmínem, trochu podliji vodou a upeču v troubě do měkka. Kapustu nakrájím na kousky…
Vypadá jako dršťkovka, chutná jako dršťkovka, ale přesto byste v této polévce nenašli ani kousek drštěk. Falešná dršťkovka se nejčastěji připravuje z hlívy, ale z kotrče…
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete…
Stehna prošpikujeme, osolíme, osmahneme na sádle. Dáme do pekáčku, pokmínujeme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, špek, česnek a sádlo a přikryté vložíme do trouby.…
Pečený vepřový bůček patří k české klasice. Tento je pečený na cibuli, která mu dodá tu správnou českou chuť. Pečený vepřový bůček zachutná hlavně mužům.
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04