
Svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,14 g |
– nenasycené | 0,36 g |
–– mononenasycené | 0,24 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si s námi méně hutnou polévku. Ta je vhodná zejména tehdy, když po ní…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Typickou polévkou pro českou kuchyni je bezesporu bramboračka, nevaří se však podle jednoho striktního receptu. Důkazem jsou staré recepty našich babiček, které byly…
Správný a čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Z kuřecího vývaru nemusíme dělat jen polévku, můžete ho použít…
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Zeleninu, špek i cibuli nakrájíme na kousky. Vyškvaříme špek a přidáme cibuli. Až zesklovatí, vysypeme zbytek zeleniny, tymián a koření. Pár minut restujeme a zalijeme…
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem a zahuštěné máslovou jíškou skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové jakou vařily už naše…
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám…
Když si rodina žádá omáčku a vy nemáte dost času na přípravu hovězího či vepřového masa, zkuste uvařit expresní svíčkovou. Smetanová omáčka s kuřecím masem a kořenovou…
Vynikající pohoštění pro vegetariána, které ale ocení i masožravci. Žampiony jsou celoročně dostupné houby jemné chuti, a naproto výborně se k nim hodí sýr. Zapečené…
Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s…
Zeleninu nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme, přidáme vše ostatní a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme přidat malé množství vody. Pak směs rozmixujeme, plníme do…
Kosti, vepřové a hovězí maso vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme na osminy nakrájenou cibuli s omytou slupkou, bobkový list, nové koření, osolíme a přivedeme k…
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa…
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…
Zeleninu očistíme. Mrkve, petržele a celer nastrouháme na nudličky, kapustu, pórek a květák nakrájíme na kousky. Také nakrájíme nadrobno natě. Do velkého kastrolu dáme…
Hutná polévka pro pořádné chlapy, která v létě nasytí a v zimě zahřeje? To je stará dobrá drožďovka! Vyměňte v receptu sádlo za rostlinný olej a můžete tuhle snadnou a…
Celer + mrkev + kořen petržele nakrájíme na kostičky a vaříme do poloměka. Papriky + cibuli + okurky nakrájíme také na kostičky přidáme hrášek a spaříme vývarem. …
Polovinu česneku nakrájíme na plátky, zbytek utřeme.Šalotku nakrájíme nadrobno, zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na kousky.Na tuku orestujeme vločky se šalotkou.Po…
Oblíbená bramboračka se sušenými houbami a kořenovou zeleninou, vonící česnekem a majoránkou, je velmi hustá a vydatná. Přijde nám k chuti i po dlouhém výletě. Díky…
Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky. Rajčata nakrájíme a také odstraníme…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04