Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónová babeta

Hodnocení receptu je 4,9 (72×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hela22

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Vzpomínáte si na citronovou buchtu, které se dodnes říká Babeta? Jednoduchý, ale nesmírně oblíbený moučník plný vůně a chuti citrónů se prodával v sámošce zabalený v měkké hliníkové vaničce. Po upečení můžete pocukrovat nebo polít polevou.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 271 kJ /
3 172 kcal
Bílkoviny60,98 g
Tuky133,46 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 530 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy425,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a šleháme, až se cukr rozpustí. Krok 2: Přidáme mouku s práškem do pečiva, vodu, olej, šťávu a kůru z citrónu. Krok 3: Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do ušlehané hmoty. Krok 4: Nalijeme do dortové či jiné formy, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Krok 5: Pečeme při 175 °C cca 45 minut.

Zveřejněno 8. 10. 2009

Poznámka autorky hela22

Moučník je nadýchaný a má příjemně kyselou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová babeta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V4K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová babeta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (91)

Recept ještě nebyl hodnocen 1,0

Sice jednoduché, ale nesplnilo to má očekávání. Takže příště podle tohoto receptu už ne.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Naprosto skvělá buchta, opravdu nadchla!

top strop, uz vik, ktera je moje oblibena😂

Lehký rychlý a výborný!!

Dobře si vzpomínám na tu kupovanou již upečenou Babetu.Tohle je výborná svěží rychlovka,když chybí něco ke kafíčku.Vůbec není suchá jak tady někdo psal. Díky za připomenutí.Jinak taky dělám citronovou,pomerančovou,mrkvovou bábovku tak toto obdoba té citronové.

Je to stejné jako citronová bábovka, jen v té je 280 g mouky a zde 250 g...

Výborné!

Včera jsem pekla, už je jenom půlka. Opravdu je potřeba dát kůru ze dvou citronů, ať to je citronové. Jemná, měkká a heboučká i dneska: Ideální ke kávičce. Určitě jsem nepekla naposled. <3

:-)<3:yes::yes: starý, jednoduchý a pěkný recept -to je vždy dobrý výsledek :-K

:yes::yes::yes:

Výborná buchta! Pro mě i manžela novinka, oba máme citronovou chuť rádi a takový jednoduchý recept jsem přesně potřebovala do kuchařky. ???? Dala jsem jen méně cukru (200 g) a více citronu (šťávu ze 3 a kůru ze 2) a navrch citronovou polevu. Děkuji za recept! ????

Je vynikající, navýšila jsem gramáž a pekla na hlubokém plechu, půlku jsem vylepšila tvarohovým krémem a citrónovou polevou,půlku jen pocukrovala;-):yes: přidala jsem foto,jestli to nevadí :-)

Výborná, jemná a nadýchaná buchta, vyzkoušeno a určitě budu opakovat

Omylem jsem vložila dvě stejné fotky ,,prosím o vymazání jedné , moc děkuji :-K

fajn recept

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buchta babeta, buchta babeta recept, recept na citronovou babetu, moučník babeta, babeta buchta, citronóvá buchta, bábovka babeta, babeta moučník, babeta bábovka, hrnickova babeta, citronova babetka, citronova hrnkova buchta, hrníčková citronová buchta, citronová buchta hrníčková, citronova babetka recept, citronová bábovka recept, babetka recept, citronova buchta recept, recepty na citronovou buchtu, recept na buchtu babeta

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, voda, olej, citron, citron, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu