Chléb babičky Elišky
Chléb je to asi obyčejný a ničím nadprůměrně nevyniká. Ale vedle rohlíků a koláčů, které se pečou pravidelně, je to prima změna. Navíc je tento světlounký babiččin chléb nadýchaný, pružný a moc dobrý, byť je upečený jen z hladké mouky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 052 kJ / 1 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,55 g |
Tuky | 11,74 g |
Vláknina | 21,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 382,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek spolu dobře promícháme a necháme 60 minut kynout.
Krok 2: Potom k omládku přidáme zbytek surovin, uhněteme a dobře propracujeme těsto, které bude zakryté v míse 45-60 minut kynout.
Krok 3: Hotové, vykynuté těsto na lehce pomoučeném stole propracujeme, zformujeme do bochníku a vložíme ho kynout do moukou vysypané ošatky.
Krok 4: Po 30-45 minutách by měl být chléb vykynutý. S oporou ruky ho vykulíme na plech s pečicím papírem, postříkáme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (230 °C / cca 45 minut).
Zveřejněno 15. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb babičky Elišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5g1D
Moje poznámka
Chléb babičky Elišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5g1D
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 8 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 13 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 6 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 7 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 10 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 10 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 11 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 11 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 11 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 12 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
kmín drcený,
brambory,
sůl,
mouka hladká
Komentáře (11)
A ano, na babičku a maminku vzpomínám hodně často
Každopádne, babička by mala z teba radosť. Gény sú gény.
Merylas: věřím, že se ti tenhle jednoduchý chleba povede a bude u vás doma chutnat