Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Elišky

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 3. 2020 02:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie7 492 kJ / 1 791 kcal
Bílkoviny31,64 g
Tuky25,15 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 316 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy356,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nepodceňte šlehání, je důležité, cukry musí být rozpuštěné a hmota nadýchaná vzduchovými bublinkami. V receptu je pouze třtinový cukr, kombinuji ho s cukrem krupice, protože pouze s třtinovým jsou elišky hodně sladké. A to množství je tam potřeba, aby byla správná hustota. Směs by po odležení měla mít konzistenci husté ovesné kaše.

Sušené ovoce dávám dle vlastní chuti, záleží na vaší chuti, co máte rádi, ale někdy méně je více, aby se chutě vzájemně "netloukly".

Ovoce nejprve spařím horkou vodou, protože je ve většině případů sířené, poté ho nechám okapat, na papírových utěrkách oschnout a až potom ho drobně krájím.

Koření, které je v původním receptu uvedené, jsem nahradila perníkovým kořením. Pečicí papír na plechu je z důvodu, že elišky se roztečou mimo oplatku a jdou pak dobře odloupnout. Zkoušela jsem také péci bez oplatek, jen na pečicím papíru, pouze pár kousků, není to ono, drolí se.

Originál receptu: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-vanocni-cukrovi-z...

V původním receptu se ješte elišky polévají čokoládou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

5. 3. 2020 11:27

hospodyne: Děkuji, za výklad i pochvalu :-K, vím jak to je, ale raději jsem to uvedla spíše z preventivních důvodů, nikdy si člověk není jistý, jak někdo jiný smýšlí ;-)

hospodyne

5. 3. 2020 10:49

:-DTo by mě ani nenapadlo, že by měl někdo problém s hostiemi. Kdo je věřící, ví a kdo nevěřící, tomu je to snad jedno. Aspoň myslím. Hostie bez eucharistie je jen obyčejná oplatka. Ale jste dobrá, že Vás to napadlo.:yes::-K A ještě k tomu hezký recept...:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty od elišky

Suroviny: cukr třtinový, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, ovoce sušené, kůra citronová, kůra pomerančová, zázvor kandovaný, koření do perníku, oplatky

TopRecepty.cz

Elišky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zj2E