Kynutí a recepty z kynutého těsta

Ač mnohými haněné, kynuté pečivo je u nás stále na výsluní. Slané nebo sladké, s lepkem nebo bez lepku - alespoň jednou za čas mu nemůže odolat skoro každý z nás. Kynuté jsou nejen housky, rohlíky, chleby nebo buchty, ale třeba i preclíky, bulky, pletence, bagety a knedlíky. Kynutí má zkrátka tradici, které nám jen tak někdo (nebo něco) nevezme. Největší radost nám ovšem dělají kynuté dobroty z domova.
K výrobě kynutého těsta přitom stačí tak málo. Základem jsou voda, mouka a droždí a až podle dalších přísad získá kynuté těsto své osobitější vlastnosti - vláčnost, nadýchanost, strukturu, sladkosti či slanost. S vybraným tukem, solí a třeba i mlékem nebo cukrem základ umíchejte, pak uhnězte, nečež ponechejte kvasinky udělat s vláčným těstem zbytek práce. S hotovým kynutým těstem pak můžete vytvořit voňavé zázraky, které potěší a nakrmí celou rodinu.
Související články
Nejnovější recepty Více

Masové mleté válečky se sýrem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 4 hodinami

Kuřecí pikantní směs se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami

Štika s hráškovým pyré a citronovo-smetanovou omáčkou
Přidáno 15. 8. 2022 13:59

Kuře chop suey
Přidáno 15. 8. 2022 08:31

Bezlepkovy chléb který chutná jako klasický
Přidáno 15. 8. 2022 08:21

Kuřecí roláda se žampionovou náplní (pečená v remosce)
Přidáno 14. 8. 2022 17:30