Ovocný desert

Casimanta Kuchař: Casimanta

Sladká jídla 1 názor

Suroviny

1 banán
1 jablko
1 hruška
4 švestky
1 broskev
několik kuliček hroznového vína
1 kiwi
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Banán rozkrojíme podélně na polovinu. Ostatní ovoce pak buď na osminky nebo na plátky či půlky.

  2. Na pánev dáme asi 10 dkg krystalového cukru a na mírném plameni necháme rozpustit. Když cukr začne karamelizovat, přidáme lžíci másla, lžičku vanilkového nebo skořicového cukru, necháme rozpustit a vložíme připravené ovoce.

  3. Opatrným mícháním ovoce obalíme v karamelu. Ovoce necháme mírně prohřát a pak vyjmeme na ohřátý talíř.

  4. Polijeme lžící vermutu nebo sladkého likéru. Ozdobíme práškovým cukrem, plátky citronu a malinami nebo ostružinami.

  5. Celé pak polijeme šťávou z půlky citronu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ovocný desert

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Takovoudle dobrotu si určitě dá celá rodina, jen co jí udělám

    Odpovědět

Tématické fráze: chiskake dezerty ovocný dezert ovocné dezerty panakota dezert recepty na dezerty panakota dezert recept dezerty recepty dezerty s ovocem recepty dezerty top dezerty dezert s ovocem dezert z ovoce dezert s ostružinami recepty na ovocné dezerty top recepty dezerty dezerty z ovoce dezerty recept ovocný dezerty recepty dezertů

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít