Gulášové krůtí plátky na houbách

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 23 názorů

Suroviny

500 g krůtích stehen (plátky)
2 cibule
100 g slaniny
hrst sušených hub
2 stroužky česneku
gulášové koření:(podle chuti jak jsme zvyklí)
paprika sladká
paprika pálivá
kmín
pepř
drcený jalovec apod
majoránka čerstvá nebo sušená
2 polévkové lžíce sádla
hladká mouka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibuli se slaninou na kostičky a v pekáči necháme na sádle orestovat. Pak přidáme sušené nenamočené houby a chvilku ještě restujeme a mícháme.

  2. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme moukou a přebytečnou oklepeme. Opečeme na směsi cibule a slaniny z obou stran. Poté posypeme kořením, podlijeme do výšky masa a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C přiklopené a pečeme 40 minut. Podle potřeby podléváme.

  3. Poté pekáč odkryjeme, přidáme rozdrcený česnek a rozemnutou majoránku, případně posekanou čerstvou. Promícháme a necháme ještě 10 minut péct bez poklice. Podle potřeby můžeme ještě zahustit.

Poznámka

Přílohu může zvolit každý podle chuti.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 610 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gulášové krůtí plátky na houbách

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak vidíš, ani mne nenapadlo, že už jsem to vlastně dělala:-D. Tak dnes z krůtího stehna a s máslovými noky;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    jarka skrobakova:Díky Jaruško:-K, s těmi knedlíky to bylo super;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krůtí masko to je dobrota a s těmi knedlíky to bude něco:-!:yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Karin:Děkuji moc za přání, také přeji Tobě i všem Tvým blízkým šťastný a veselý ten další rok a jsem ráda, že jsem Tě inspirovala svým receptem. Děkuji:-K;-)

    Odpovědět

  • Karin Karin(neregistrovaný)

    Andrejko,díky za skvělý recept, byla jsem nějak v koncích s nápady a našla Tvůj receptík, poslední houby v mražáku byly, maso jsem použila kuřecí a úžasná dobrota byla na světě, dělala jsem k tomu rýži, super. Přeji Ti krásný nový rok, hodně zdraví a pohody.:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    bystrouska:Vladěnko, moc děkuji za milou zprávu:-K, jsem ráda, že se povedlo a chutnalo. A s tou přílohou, už jak jsem psala, každý podle své chuti;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Andrejko, bylo to moc dobré:yes:.Jako příplohu jsme měli obyčejné vařené brambor. Myslím , že jako přílohu je možné podávat i rýži nebo těstoviny, když se udělá více omáčky. Bohužel jsem nestačila vyfotit:-O.
    + bod

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jano, vždyť kvůli tomu to sem snad vkládáme, abychom ostatní inspirovali, ne;-) Je mi potěšením a jsem ráda, žes zas měla co vařit :-D Díky za fotku:-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Andreo, bylo to uchvancancující!!:-)). Fakt dobré. Ne, že bych na něco takového nepřišla, není to nic složitého, ale fakt jsem ráda za inspiraci. Někdy je to k zbláznění:-!:-D:yes: Přidávám foto;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    varilamyskakasicku: Krůtího masa mám plný mrazák, Ivo!!:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    magdalenka:Myslíš takové ty ploché tenké? Jojo, u nás se za Plzní chovají krůty, tak z nich vozí všechno možné;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea: u vás predávajú vykostené spodné stehno? U nás som nevidela, len horné vykostené. V spodnom je kopa tých dlhých nesympatických kostičiek.
    Inak, máš to pekné.(zas)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: Dobrý nápad, udělat si je do zásoby,:-K taky dělám ráda práškové z pytlíku, teď jsem byla u syna a pochvalovala jsem mu knedlíky, ale on mi říkal: "jé mami, vždyť jsouz pytlíku" prý, když není čas, dělá je tak pokaždé, já domácí dělám málo, ale chystám se na husu o svátcích a dumám, jaké knedle k ní, k červenýmu zelí, myslíš, že se hodí víc houskové nebo brambr. knedle? Jinak díky:-K:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    varilamyskakasicku:Většinou dělám domácí, tyhle zrovna jsou, ale už byly z mrazáku. Já když je připravuju, tak vždycky víc a zamrazím je pro případ rychlé potřeby;-) Ale někdy knedlík taky koupím a práškové v pytlíku jsou taky ve špajzce:-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: Děláš domácí knedle Andrejko? Máš je pěkné, mňam, dala bych si taky..;-):-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krůtí na houbách krutí maso na houbách krůtí plátek na houbách krůtí stehenní plátky na houbách recepty recept krůtí na houbách krůtí stehna platky dušené krůtí plátky krůtí kostky na houbách krůtí guláš s houbami krůtí plátky krůtí stehenní plátek recepty krůtí maso s knedlíkem kruti platky recepty krůtí stehenní plátek recept recept na krůtí plátek krůtí stehenní maso na houbách guláš z krůtích plátků krutí n houbach krůtí plátek recepty krůtí maso na houbách recept

Zapomněl/a jsem heslo