

Vepřová plec na ajvaru
Suroviny
- 3 větší plátky vepřové plece
- 1 větší cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- sladká mletá paprika
- mletý sušený česnek
- 5-6 lžic ajvaru
- voda na podlití
- olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu
Jako první připravíme maso, které z každé strany osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, sušeným česnekem a dáme stranou na talíř.
Připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje nebo kousek sádla. V rozpálené pánvi s tukem dáme z každé strany opéct maso. Maso pak vyndáme na talíř.
Do pánve dáme cibuli, kterou jsme předem oloupali a nakrájeli na plátky a dali lehce orestovat. K cibuli přidáme zpět maso, přidáme ajvar, lehce promícháme, přilijeme trochu vody, asi hrnek. Pánev přikryjeme alobalem a necháme maso dusit doměkka, asi 30-45 minut.
Po 45 minutách alobal sundáme a necháme maso dojít.
Maso nejlépe podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Maso je měkoučké pod alobalem.