Vepřová plec na ajvaru

Suroviny

3 větší plátky vepřové plece
1 větší cibule
sůl
mletý černý pepř
sladká mletá paprika
mletý sušený česnek
5-6 lžic ajvaru
voda na podlití
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Jako první připravíme maso, které z každé strany osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, sušeným česnekem a dáme stranou na talíř.

  2. Připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje nebo kousek sádla. V rozpálené pánvi s tukem dáme z každé strany opéct maso. Maso pak vyndáme na talíř.

  3. Do pánve dáme cibuli, kterou jsme předem oloupali a nakrájeli na plátky a dali lehce orestovat. K cibuli přidáme zpět maso, přidáme ajvar, lehce promícháme, přilijeme trochu vody, asi hrnek. Pánev přikryjeme alobalem a necháme maso dusit doměkka, asi 30-45 minut.

  4. Po 45 minutách alobal sundáme a necháme maso dojít.
    Maso nejlépe podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Maso je měkoučké pod alobalem.

Komentáře k receptu Vepřová plec na ajvaru