Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenKdo má rád koláče s nižší vrstvou těsta, ovocem a drobenkou, ten si jistě oblíbí i tento recept. Tenkou vrstvu těsta poklademe hustě kousky jahod a zasypeme máslovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 237 kJ / 57 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,25 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,15 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,13 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,67 g |
– cukry | 9,17 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo má rád koláče s nižší vrstvou těsta, ovocem a drobenkou, ten si jistě oblíbí i tento recept. Tenkou vrstvu těsta poklademe hustě kousky jahod a zasypeme máslovou…
Chystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…
Když dostanete chuť na něco sladkého nebo vám již za dveřmi čeká návštěva, není čas vymýšlet složité moučníky. Pusťte se do toho, co máme beztak všichni nejraději, a to…
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat ledasjak. Pojďte s námi připravit tato jednoduchá hrušková povidla, která voní po skořici a hřebíčku. Jakmile pak přijde chuť třeba…
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů…
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří…
Jablko a sušené meruňky vložíme do kastrolu s vodou. Přikryjeme pokličkou a 5 minut povaříme. Přidáme hrušku a dále vaříme ještě 2 minuty. Ovoce rozmačkáme, až vznikne…
Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg…
Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem…
Karamelizované ovoce promíchané s vlašskými ořechy skvěle dochutí vaše dezerty, poháry nebo rýžovou kaši a pomůže vám zpracovat přebytky ovoce. Výborně chutná a díky…
Ovoce omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostky, citron oloupeme a nakrájíme také na kostky, které přihodíme k ovoci, dáme do pekáče, přidáme hřebíček, posypeme…
Snadnější už to ani být nemůže. Nečekaná návštěva nebo neodolatelná chuť na koláč? S tímto receptem to máte jednoduše vyřešeno. Křehké těsto, na kterém leží sladké…
Výborný koláček z křehkého těsta, zadělávaný kefírem, provoní váš dům vůní pečených jablek, skořice a másla. Pokud si dáte tu práci a ozdobíte vršek koláče vykrajovanou…
Tvarohy vyšleháme se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem, nakonec přdáme ztužovač šlehačky a ještě promixujeme. Formu vyložíme potravinářskou folií či…
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na směsi másla a olivového oleje z obou stran (asi 7 minut). Hrušky oloupeme,…
Vejce vyšleháme s cukrem, zašleháme olej, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe hruškami nakrájenými na…
Máte chuť na hříšný dezert po dobrém obědě? Zkuste jako sladkou tečku připravit tuto pečenou hrušku. Cukr se skořicí vytvoří na povrchu křupavou karamelovou krustičku a…
Sezóna hrušek je v plném proudu zejména na sklonku léta, kdy přichází čas na jejich zpracování, třeba na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují…
Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu…
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme cukr, rozpuštěné máslo, kakao, vejce a vše dobře promícháme. Do tekutější směsi přidáme polohrubou mouku s…
Kynuté koláče na plech s vrstvou ovoce a drobenkou zná jistě každý ze svého dětství, ještě od svých babiček. Připravte doma ke snídani či ke kávě koláč podle tohoto…
Hrušková povidla jsou snadná na přípravu. Využijeme je pak zejména jako náplň při přípravě koláčů a dalších moučníků. Pokud tedy máte bohatou úrodu hrušek, neváhejte a…
Hledáte nový moučník k nedělní kávě? Určitě vyzkoušejte lahodný a sladký hruškový koláč, který je plný tvarohu na nadýchaném piškotu a dokonale voní skořicí. Je to…