Zimní punč z bílého vína
Chladné zimní večery si můžeme snadno zpříjemnit horkým nápojem. Zimní punč zahřeje doma u knížky nebo venku s přáteli na adventních trzích. Kombinace jablečného džusu, bílého vína a ovoce dochutí také směs zimního koření.
Postup přípravy
Krok 1: Chemicky neošetřený bio citron omyjeme a nakrájíme na tenké čtvrtky. Jablko rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme jádřinec a z každé čtvrtky nakrájíme tenké plátky.
Krok 2: Plátky jablka dáme do hrnce, přidáme koření, víno a džus. Promícháme a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Toto je důležitý krok, chutě se propojí.
Krok 3: Po této době dáme hrnec na sporák a pomalu směs prohřejeme tak, aby byla horká, ale ne vařící, punč nesmí dosáhnout bodu varu. Poté z punče vyjmeme koření a podáváme.
Zveřejněno 9. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní punč z bílého vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vJB
Moje poznámka
Zimní punč z bílého vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vJB
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
citron bio,
džus jablečný,
víno,
jablko,
skořice celá,
koření hřebíček,
badyán
Komentáře (1)