
Dýně jako ananas
Recept ještě nebyl hodnocenDýňový kompot je klasika. Oblíbená, šťavnatá, navoněná příchutí ananasu a příjemně sladkokyselá. Milují ji děti a díky své univerzálností lze použít i jako základ pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 296 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,20 g |
– cukry | 2,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dýňový kompot je klasika. Oblíbená, šťavnatá, navoněná příchutí ananasu a příjemně sladkokyselá. Milují ji děti a díky své univerzálností lze použít i jako základ pro…
Oblíbené linecké cukroví vonící vanilkou a citronovou kůrou je jedním z mnoha vánočních symbolů. Linecké těsto je snadné na přípravu, tvarování cukroví pak záleží na…
Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Zázvor má skvělé hřejivé i protizánětlivé účinky, proto je hojně používaný v zimě, kdy řádí všelijaké virózy. Připravte si do zásoby domácí zázvorový sirup, který dále…
Mechový dort je hitem posledních let. A není se čemu divit. Spojení šťavnatého korpusu z baby špenátu s výborným krémem z mascarpone, šlehačky a vanilky, to je opravdu…
Celé citróny aj s kôrou a ošúpaný zázvor nakrájame na kúsky, pridáme cesnak a všetko spolu rozmixujeme.Vodu dáme variť a keď začne vrieť, pridáme zmixovanú zmes a…
Rýmovník je nenáročná bylina, která je snadná na pěstování a velmi rychle roste. Její listy můžeme zpracovat jako sirup, který využijeme do čaje, do kaší, nebo jako…
Oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kousky, přidáme ostatní suroviny (mimo minerální vodu) a rozvaříme.Směs rozmixujeme a rozředíme vodou.Přidáme 7 l neperlivé…
Citrony řádně omyjeme a osušíme, škrabkou připravíme proužky z kůry na ozdobu.Borůvky propláchneme vodou a necháme okapat.Citrony vymačkáme a šťávu (bez pecek) svaříme s…
Ze všech surovin jednoduše vypracujte hladké těsto. Těsto je dost tučné a měkké, proto jej zabalte do kuchyňské fólie a vytvarujte z něj váleček o průměru 5 cm. Váleček…
Celá vejce vyšleháme se všemi cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mléko, mouku promísenou s kypřicím práškem, olej a nakonec citrónovou šťávu i kůru.Připravené těsto…
Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se…
Mezi oblíbené letní hitovky patří bezový sirup, který snadno zvládnete připravit doma i vy. Využít ho můžete do limonád, čaje nebo jen tak samotný například při…
1. Maso omyjeme a vetřeme do něj sůl. Dáme do pekáče - nejlépe litinového - a zalejeme do tří čtvrtin mlékem. 2. Do mléka nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z citronu…
Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou…
Máslo utřete se žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Přidejte mouku a mák, propracujte na kompaktní hladké těsto a zabalené do fólie nechte v…
Do menšího hrnce nastrouháme kůru ze tří citrónů. Pak z nich vymačkáme veškerou šťávu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme žloutky, máslo a třtinový cukr. Všechny suroviny…
Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou. Směsí natřeme maso a necháme odležet v lednici cca hodinku. Oloupeme si pastiňáky a…
Nektarinky přepůlíme, vyndáme pecky a nakrájíme na kousky. Dáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Necháme je 15 minut péct, občas je promícháme.Když…
1. V misce smícháme cca 8 polévkových lžic olivového oleje, šťávu a kůru z citronu, šťávu z jednoho pomeranče s lístečky tymiánu a najemno nasekaným česnekem. 2.…
Třešně, rebarboru nakrájenou na plátky, 2 plátky citronu, cukr a vanilkový cukr zalijeme vodou a vše za občasného promíchání povaříme. Odstavíme, rozmixujeme a…
Prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme změklou Heru a vypracujeme těsto.Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do ledničky asi na 2 hodiny. Není…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 22. 9. 2023 22:53
Přidáno 22. 9. 2023 13:20
Přidáno 22. 9. 2023 09:36
Přidáno 21. 9. 2023 18:27