Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Výborné špagety připravíme do půl hodiny a zvládne to i začátečník. Stačí k tomu konzervovaný tuňák, ančovičky a rajčatová omáčka. Díky feferonce bude jídlo pěkně pikantní. Podáváme ho posypané parmazánem.
Postup přípravy
Krok 1: Špagety uvaříme v osolené vodě dle doby přípravy na obalu.
Krok 2: Mezitím na olivovém oleji osmahneme oloupaný a nasekaný česnek, ančovičky a nakrájenou feferonku. Po dvou minutách přidáme tuňáka. Po pár minutách přidáme rajčatovou omáčku.
Krok 3: Zhruba v polovině vaření přidáme nasekanou petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Do pánve přidáme i připravené špagety a promícháme.
Krok 4: Podáváme posypané parmezánem.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJEB
Moje poznámka
Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJEB
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 25 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 32 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 34 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
těstoviny špagety,
tuňák v oleji,
omáčka rajčatová,
ančovičky v oleji,
feferonka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
nať petrželová,
olej olivový,
parmazán
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.