Radouňský flamendr

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: tak hodinu 3 porce Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

600 g vepřové kýty
3 střední cibule
1/2 ks paprika červená
1/2 paprika zelená (popř. žlutá nebo bílá)
1 lahůdková cibulka
1 lžíce worcesteru
2-3 lžíce dobrého jemného kečupu
kousek křen
Feferonky (nemusí být)
čerstvě namletý pepř
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na proužky, prosolíme ho, přidáme pepř, pár kapek oleje, promícháme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Zatím si nakrájíme cibule na kolečka, papriky na proužky, lahůdkovou cibulku na kolečka, křen nastrouháme a feferonku nakrájíme na drobno.

  3. Na pánvi opečeme zprudka na rozpáleném oleji maso, pak přidáme cibule a dusíme ve vlastní šťávě do doby až bude cibule sklovitá. Pak dochutíme worcesterem, kečupem, křenem, přidáme trochu vody (ne moc, jen na šťávu, nikoliv omáčku) a dosolíme.

Poznámka

Flamendr je hodně pikantní, my nemáme moc rádi ostrá jídla, tak ho dělám bez feferonky.

Recept mírně i s názvem pozměněný a inspiroval mě recept od hlasatelky Mileny Vostřákové(Letenský flamendr).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 711 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Radouňský flamendr

TIP dne na email

Tématické fráze: flamendr z vepřového masa flamendr veprovy flamendr flamendr recept vepřový flamendr recept recept na flamendr z vepřového masa recept na flamendr flamendr recepty recept flamendr letenský flamendr recepty flamendr pikantní flamendr recept na flamendra vepřový flamendr recepty flamedr pravy flamendr jidlo flamendr vepřoví flamendr veprove maso flamendr flamendr vepřový