Špagety al pomodoro

Chefko Kuchař: Chefko

1 porce Těstoviny 19 názorů

Suroviny

250 g špaget
2 rajčata
2 stroužky česneku
1 šalotka
2 PL loupaných rajčat v plechovce
1 dl suchého bílého vína
1 PL olivového oleje
100 ml zeleninového vývaru
čerstvá bazalka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme a necháme spařit v horké vodě asi 5 minut, potom je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek oloupeme, šalotku nakrájíme na malé kostičky.

  2. Na pánev dáme rozehřát olivový olej a přidáme celé stroužky česneku, až začne česnek hnědnout, tak ho vyndáme. Potom přidáme rajčata a loupaná rajčata z plechovky a zalijeme vínem, víno necháme vyvařit. Až se vyvaří, přidáme vývar, osolíme a opepříme a necháme omáčku provařit, cca 20 minut.

  3. Špagety uvaříme na skus, přidáme do omáčky a pořádně promícháme, nakonec přidáme bazalku a můžeme servírovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špagety al pomodoro

  • medanek medanek

    Vypadá to skvěle a určitě i tak chutná:yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Chefko Chefko(autor receptu)

    Oskeruska: Děkuji Vám. :-K

    casino: Ano máte pravdu že rajčata dělám převážně v konvektomatu, ale když se dělá menší porce jen se dá ohřát voda, která neprojde varem a rajčata se do ní vloží, doma chápu že někdo máš čas stát a sporáku a počítat, ale já přitom dělám dalších několik věcí a nemám čas u toho stát a na chuti to nic nemění, já v tomhle nevidím zase tak zásadní problém, jak oloupat rajčata, do receptu jsem to napsal jak postupuji já, pokud někdo postupuje jinak při loupaní rajčat, určitě to může dělat podle sebe. :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Oskeruska:
    Ba ne, to není "navážení":-)
    To je kolektivní snaha o vybroušení receptu k dokonalosti...;-)

    Chefko: <3 "já vodu nevařím jen jí nechám ohřát a dám do ní rajčata..."
    OHŘÁT? :-O
    No, asi loupete rajčata už pouze přes konvektomat:yes: a patrně jste pozapomněl, jak se to doma dělá odjakživa :-K
    https://www.youtube.com/watch?v=-n8Ems3ZhDY

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    Chefko: nechápu, proč se tady do vás naváží...kolikrát jsou tady tak podivné recepty a komentáře žádné..Ten váš se mi od prvního pohedu moc líbil a hned jsem dostala na to jidlo chuť..Prosím nenechte se odradit a vkládejte další recepty. Jinak vás tu také vítám..:-K

    Odpovědět

  • Chefko Chefko(autor receptu)

    bofinka: Právě proto jsem recept přidal, protože se liší od ostatních rajčatových omáček na těstoviny. :-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Eja57: No, vyznam pouziti vina, treba v priprave bolonske omacky (a nejenom), je v tom, ze takzvane odmastis panev od pripecku, pripalku neceho mastneho, prichyceneho a das omacce smrnc ;-)
    V pripade omacky ciste rajcatove na testoviny, jsem nikdy neslysela a ani neochutnala, dela se co nejjednodussi.
    Kdyby v zakladu rajcatove omacky bylo sffritto - tedy osmazena cibule, mrkev, rapikaty celer - bile vino by se mozna hodilo . . . .

    Odpovědět

  • Chefko Chefko(autor receptu)

    bofinka: Úplně upřímně, já vodu nevařím jen jí nechám ohřát a dám do ní rajčata, když dělám větší porci rajčat, tak si je dávám do konvektomatu spařit na 1 minutu. :-)

    Odpovědět

  • Chefko Chefko(autor receptu)

    casino: Ano je to prkotina, nemám důvod lhát já jsem zde žádný komentář neviděl, možná to byla chyba u mě že jsem neměl aktualizovanou stránku a šel jsem upravovat recept, ale od začátku jsem v surovinách měl šalotku napsanou, jen jsem zapomněl uvést do postupu. :-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Chefko: Takze privedeme vodu k varu, vypneme, vhodime nariznuta rajcata, priklopime a pocitame (podle velikosti rajcat) do 30ti - 40ceti a vyndame je. V opacnem pripade, nechame-li je tam dele, sloupneme zbytecne i duzinu, coz nechceme.
    Mluvim o dvou rajcatech, protoze mame-li jich vice, delame postupne, protoze ta posledni by byla uz rozvarena.

    Odpovědět

  • casino casino

    :-K
    Chefko:
    V podstatě je to prkotina..., o nic nejde a někdo z nás se mohl přehlédnout..., ale možná bude dobré vědět pro příště, že moderátorky jsou schopné na vyžádání dohledat časovou posloupnost postupných úprav receptu ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    bofinka: Ty víš, že před Tvými komentáři smekám klobouček...ale tady bych si troufla polemizovat s tím bílým vínem...tohle není minutková úprava tři minuty na pánvi a hotovo, autor i zdůrazňuje, že víno nechá odvařit a celé nechá dusit 20 minut...kvalitní suché bílé tam nechá maximálně lehký ovocný "ocásek" ( já i do bolognese dávám bílé, červené se u nás nevyskytuje a bílé je i přípustné si myslím.....)

    Odpovědět

  • Chefko Chefko(autor receptu)

    casino: Doplnil jsem to v receptu později, ale to tady zatím žádný komentář nebyl. ;-)

    Odpovědět

  • Chefko Chefko(autor receptu)

    bofinka: Děkuji Vám za názor, není psáno ve vařící vodě, ale v horké vodě a to ty rajčata chtějí déle. :-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Loupani rajcat se mi nezda, pet minut ve varici vode je moc - tedy pokud pouzivas "amarounty" ze Spanelska, Holandska, mozna i Polsaka, mozna ano. A uz vubec nechapu to bile vino, nema smysl zbytecne "prikyselovat" omacku. Bile vino se pouziva, kdyz do zakladu das treba krevety atd., ktere nejprve osmazis s cesnekem, zastriknes bilym vinem, nechas vyparit a pak pridas oloupana rajcata - 2 minuty na panvi a hotovo ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    No, stát se to může :-) ale dyby byl autor formát, tak doplnění cibule v postupu zmíní v komentářích, že ;-)
    Edit:
    Chefko:
    Máte, ale původně tam nebyla:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Zapomněl/a jsem heslo