Pravé italské špagety - Spaghetti

TOMASDUDA Kuchař: TOMASDUDA

Doba přípravy: cca 15 minut 2 porce Bezmasá jídla 25 názorů

Suroviny

- Špagety (nejlépe panzani 3-minutové)
- 4 středně velká zralá rajčata
- čerstvá bazalka nebo sušená bazalka
- Olivový olej
- sůl
- popřípadě sýr (většinou se na tento druh špaget nedává)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. ŠPAGETY - Přivedeme vodu k varu ve větším hrnci. Do vroucí vody dáme lžíci olivového oleje a osolíme. Ve vroucí vodě pak povaříme špagety al dente.

  2. TOMAT - Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme dužinu. Upravená rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme asi 1 až 2 minuty stát. Odstraníme slupku a dáme do nádobky. Přidáme přiměřeně bazalku a pomixujeme (nemixujeme úplně na jemno! malé množství malých hrudek nevadí).

  3. Špagety slijeme, lehce propláchneme vodou, aby se neslepily a necháme chvilku okapat. Na talíře dáme špagety a přelijeme tomatem. Můžeme posypat i kvalitnějším tvrdším sýrem.

Poznámka

- Aby vydržely špagety déle teplé, předem připravený tomat, než se uvaří špagety, necháme ohřívat ve vodní lázni a talíř můžeme před podáváním nahřát.

- Spousty lidí mají tendenci používat kečup nebo horší svinstva z konzervy. Takové věci na špagety nepatří!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pravé italské špagety - Spaghetti

  • Iv Iv(neregistrovaný)

    Panzani nejsou testoviny, uz vubec ne ty triminutovi. A jsou strasne predrazeny. Za tu cenu koupite lepsi testoviny, treba znacky Barilla- jsou v krabicce.:-/

    Odpovědět

  • marťa marťa(neregistrovaná)

    ...plus,samozřejmě,začátek patří trošce olivovéjo oleje a česneku napůl,který se před koncem vaření vyndává...ašpagety neproplachovat!ztratily by tu chuť...a ke konci je jemně promíchat s omáčkou a pak až podávat :):-!

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    pravé italské?
    jednoduchost u těchto jídel!to je itálie;)
    chybí sůl pepř,trocha citronove šťávy a parmezán se dává téměř vždy,do ´´omáčky´´ z rajčat a bazalka až těsně na konec:no:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Na tomto receptu není nic, proč by měl být formulovaný tak povýšeným způsobem. Můj názor je, že pokud použijeme dostatečné množství kvalitního sýru a těstoviny upravíme al dente, tak si pochutnáme...vždy.;-):-)

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Rychlý, chutný recept:-8 připomělo mi to Itálii

    Odpovědět

  • Libuše Libuše(neregistrovaný)

    tak dej více kapek a občas promíchej špagety a těsoviny se neslepí, vyzkoušeno a ověřeno ;-) (opravdu pokud ty těstoviny propláchnete vodou, tak ztratí chuť)

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

    Libuše: Nevím, ale mě se to nikdy nepovedlo, bez vody s kapkou oleje to nejde, to je jediné co dává tomuto receptu smysl, jinak je to na nic:-S

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

    Autor se zaregistroval dnes, a asi neměl honem co by sem vložil, tak sem dal špagety, které jsou nepoživatelné, ale možná, že někdo když by měl velký hlad by je i snědl, já teda ne:-!.Příště prosím něco poživatelného:-//

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

    Jak jste přišel na to, že jsou to pravé italské špagety, Italové by se asi divili:no::-((

    Odpovědět

  • od sporáku k italům od sporáku k italům(neregistrovaný)

    Ital od sporáku: Panzani jsou Francouzské pravda.. ale co se chuti a přípravy týká, bezkonkurenční

    Odpovědět

  • Libuše Libuše(neregistrovaný)

    nejsem registrovaný uživatel tohoto webu a normálně recepty nekomentuji, dávám pouze své názory k receptům, které jsem vyzkoušela nebo k receptům, o kterých si myslím, že si nezaslouží zde být

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Klariska: aglio olio nejsou s bazalkou ale nevadí...aglio´česnek,olio=olej,peperoncinno=pepř :-*

    Odpovědět

  • Labuznik Labuznik(neregistrovaný)

    S kvalitnim parmazanem posypane jsou vyborne

    Odpovědět

  • srettka srettka

    marti...přijde mi, že tu oficiálně asi nemají odvahu říci svůj negativní názor.většinou ty negativní komenty přicházejí od hostů-neregů;-)

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Koukám, koukám, krom dvou, samý neregi, není to snad zase vtip a nepíše si autor/ka sám/a:-?:-O

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: italske špagety italska omacka na spagety italské omáčky na špagety italské špagety s parmazánem pravé italské recepty italské recepty špagety panzani proplachovat špagety špagety italské špagety recept italské špagety s bazalkou aby se špagety neslepily druhy spaget italské spagetti italské špagety carbonara příprava italských špaget pravá italská omáčka pravá italská omáčka pravé italské omáčky špagety recepty