Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Výborné špagety připravíme do půl hodiny a zvládne to i začátečník. Stačí k tomu konzervovaný tuňák, ančovičky a rajčatová omáčka. Díky feferonce bude jídlo pěkně pikantní. Podáváme ho posypané parmazánem.
Postup přípravy
Krok 1: Špagety uvaříme v osolené vodě dle doby přípravy na obalu.
Krok 2: Mezitím na olivovém oleji osmahneme oloupaný a nasekaný česnek, ančovičky a nakrájenou feferonku. Po dvou minutách přidáme tuňáka. Po pár minutách přidáme rajčatovou omáčku.
Krok 3: Zhruba v polovině vaření přidáme nasekanou petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Do pánve přidáme i připravené špagety a promícháme.
Krok 4: Podáváme posypané parmezánem.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJEB
Moje poznámka
Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJEB
Nejnovější recepty
Avokádový čoko krém s kysanou smetanou a pomerančem
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí na žampionech a pórku
Přidáno před 6 hodinami
Pečené filé s nivovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Přidáno 7. 2. 2025 17:00
Indické máslové kuře - butter chicken
Přidáno 7. 2. 2025 16:24
Šunkofleky dle mamky
Přidáno 7. 2. 2025 16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Upravená bramborová kaše
Neregistrovaný před 3 minutami
Minidortíčky
Neregistrovaný před 7 minutami
Pečená vepřová žebra
Neregistrovaný před 8 minutami
Halušky s kysaným zelím
Neregistrovaný před 9 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Neregistrovaný před 9 minutami
Domácí stripsy
Neregistrovaný před 10 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
Neregistrovaný před 12 minutami
Hovězí líčka se šípkovou
Neregistrovaný před 13 minutami
Banánové lívance
Neregistrovaný před 34 minutami
Křehký jablkový koláč
Neregistrovaný před 36 minutami
Suroviny:
těstoviny špagety,
tuňák v oleji,
omáčka rajčatová,
ančovičky v oleji,
feferonka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
nať petrželová,
olej olivový,
parmazán
Komentáře