
Karlovarský knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenVýborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,15 g |
– nenasycené | 0,25 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Slavný šopský salát pochází z Bulharska a je velmi oblíbeným letním jídlem i v celé střední Evropě. Jednoduchý, z několika málo surovin, a přece tak výborný! Pak už jen…
Boloňskou omáčku, slavné italské jídlo, si připravíme se špagetami. Do omáčky potřebujeme cibuli, mrkev, celer a hlavně rajčata. Nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené…
Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s…
Plněné papriky se u nás tradičně podávají s rajskou omáčkou a kynutým knedlíky. Pokud ale chcete zkusit něco nového, upečte papriky s mletým masem podlité zeleninovým…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku a…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Houbová omáčka, nebo také houbovka, patří mezi klasické české omáčky. Uvařte si jí plný kotel a nandejte plný talíř. Je to přesně to jídlo, které vám připomene letní…
Oblíbená retro klasika české kuchyně obstojí i dnes. Květák je bohatý na vitamíny C a K, také obsahuje draslík. Dobře ochucený květákový mozeček může být dietním a…
Cítíte tu vůni? To se právě pečou brambory se smetanou a kuřecím masem. Lahodný oběd, který připravíte téměř bez práce a nakrmíte celou rodinu. Doplnili jsme ještě šunku…
Oloupanou cuketu, sýr a salám nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem a upečeme dozlatova.
Sušené paradajky s cesnakom Paradajky narežeme na plátky hrubé asi 1 cm, rozložíme na plech a na slnku usušíme. Dobre usušené paradajky musia „hrkať“ ako sušené huby…
1. Mleté maso dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí. 2. Z těsta vytvarujeme širší oválné řízky,…
Květákovou polévku jako takovou známe asi všichni z dětství, ale zkuste si uvařit naší vylepšenou verzi. Hustý a vydatný krém vás zahřeje i zasytí. K jeho přípravě…
Kuřecí maso a smetanové omáčky v české kuchyni milujeme. Tentokrát jsme zvolili pikantní gyros marinádu, kterou jsme zjemnili právě smetanou. Díky odležení v lednici se…
Sýr, salám, cuketu nastrouháme, přidáme sůl, pepř, majoránku a žloutky.Přidáme na jemno nakrájenou petrželku a mouku s práškem do pečiva a zamícháme.Nakonec lehce…
Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle.Do misky nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a…
Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme k němu vejce, sůl, pepř a mletou papriku.Dále přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou…
Připravte si klasickou omáčku české kuchyně, tentokrát však netradičně s vepřovým masem. Vepřová kýta na smetaně není tak noblesní jako svíčková, ale přesto ji bez…
Bůček umeleme, přidáme mléko, vejce, sýr, pepř, sůl, nasekanou nať, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice.Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30