Domácí těsto kataifi
Vyzkoušejte domácí kataifi těsto, které dodá ten správný šmrnc trendující dubajské čokoládě i luxusnímu jahodovému poháru. Přípravu zvládne každý a hotové je raz dva.
Postup přípravy
Krok 1: V misce promícháme mouku se škrobem a solí. Přilijeme vodu, olej a vyšleháme do hladkého tekutého těsta. Konzistencí připomíná těsto na palačinky.
Krok 2: Přikryjeme potravinovou fólií a dáme na 30-60 minut do lednice. Během odpočinku mouka absorbuje tekutinu, těsto bude mít lepší strukturu i konzistenci. Zároveň se uvolní lepek a těsto bude pružnější.
Krok 3: Následně těsto přelijeme přes sítko, abychom měli opravdu dokonale hladkou a jemnou konzistenci. Naplníme jím cukrářský sáček a ustřihneme špičku. Stačí opravdu jen milimetr, aby bylo těsto krásně slabé.
Krok 4: Pánev se silným dnem, ideálně palačinkovou, rozpálíme. Nyní už jen těsto v tenkých proužcích hbitě stříkáme na pánev. Někdo dělá kroužky, někdo proužky. Důležité je být stále u pánve, jelikož těsto je během pár vteřin hotové - začne se zvedat ode dna. Přendáme na talíř a celý proces zopakujeme do spotřebování těsta.
Zveřejněno 18. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí těsto kataifi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBB3
Moje poznámka
Domácí těsto kataifi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBB3
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 21 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 22 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 3 hodinami
Koprová omáčka
LucieKrou před 11 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 13 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 14 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 15 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 15 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 16 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 16 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (3)