Nadýchané kefírové lívance
Rychlé, nadýchané a bez čekání, to jsou kefírové lívance, které vzniknou bez kynutí. Ideální pro ty, kteří mají chuť na sladkou snídani, ale nemají čas na dlouhé čekání. Na talíři pak lívance doplňte tím, co máte rádi.
Postup přípravy
Krok 1: Dáme rozehřát pánev na střední plamen.
Krok 2: Mouku smícháme se sodou a špetkou soli. Přilijeme kefír, přidáme vejce a cukr. Důkladně rozmícháme.
Krok 3: Lívanečník nebo pánev lehce potřeme olejem. Nalijeme těsto, netřeba příliš, jelikož těsto poměrně nabyde. Ve chvíli, kdy se začnou na lívanci dělat bubliny, otočíme a dopečeme z druhé strany. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
Krok 4: Servírujeme dle libosti, například s tvarohem, ořechovým máslem a čerstvým ovocem.
Zveřejněno 10. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané kefírové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ5B
Moje poznámka
Nadýchané kefírové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ5B
Nejnovější recepty
Pečené plněné papriky s pečeným květákem s kari (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny se sušenými rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Batátové bramboráčky
Přidáno před 10 hodinami
Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Ruské bifteky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stripsy z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza jako z pizzerie
Rokallli před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Evice před 5 hodinami
Buchta z listového těsta s broskvemi a pudinkem
Anaja před 8 hodinami
Jednohubky na oslavu
Vlasta159 před 8 hodinami
Červená čočka s kuskusem a zeleninou
Lucie1001 před 9 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Stibka před 9 hodinami
Medové kuřecí kousky inspirované Asií
Nelinka2013 před 11 hodinami
Rychlý, jednoduchý jablečný moučník
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
kefír,
mouka hladká,
cukr,
vejce,
soda jedlá,
olej
Komentáře (4)