Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Párečky v těstíčku

Párek v rohlíku je oblíbenou pochutinou nejen dětí, ale i dospělých. Tuto uzeninu můžeme připravit i trochu jinak, párky můžeme obalit v těstíčku z podmáslí a usmažit dokřupava. Podáváme je s bramborovou kaší a oblíbenou omáčkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do každého párku po celé délce zapíchneme špejli tak, aby na jedné straně byla vidět. Krok 2: V míse smícháme obě mouky (na odměření použijeme malý kávový šálek), cukr, prášek do pečiva a trochu soli. Krok 3: Podmáslí promícháme s medem, vejcem a lžící oleje. Vlijeme ho do moučné směsi a metličkou našleháme husté těstíčko bez hrudek. Krok 4: V pánvi rozehřejeme větší množství oleje. Párky obalíme v těstíčku a ihned vložíme do horkého oleje. Dozlatova osmažíme, na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme nejlépe s bramborovou kaší, doplněné barbecue omáčkou (případně kečupem) a se zeleninovým salátem.

TIP: Párek v rohlíku po česku - postup

Zveřejněno 19. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párečky v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Dl8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párečky v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Dl8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
párky vídeňské, mouka kukuřičná, mouka hladká, cukr, kypřící prášek, sůl, podmáslí, med, vejce, olej

Přidat fotografie receptu