Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí

Rebarbora se v posledních letech stala pravidelně používanou surovinou v kuchyni. Její sezóna je taktéž krátká a tak je třeba si její zajímavou kyselkavou chuť vychutnat do sytosti. Nejvíce jí sluší sladké moučníky, třeba takový křehký koláč z lineckého těsta, s tvarohem a skořicí.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marketa-kr

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení těsta

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C. Z mouky, moučkového cukru, másla, špetky soli, jednoho vanilkového cukru a vejce uhněteme na vále těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme aspoň na půl hodiny do lednice. Krok 2: Formu na koláč vymažeme olejem. Těsto vyválíme a přeneseme do formy, a nebo vymačkáme přímo ve formě. Na dně na několika místech propícháme vidličkou. Krok 3: Smícháme jeden tvaroh s vanilkovým cukrem a potřeme jím těsto. Rebarborové řapíky oloupeme, nakrájíme na cca 0,5 cm plátky a nasypeme na tvaroh. Krok 4: Posypeme skořicovým cukrem a podle chuti můžeme přisladit. Krok 5: Připravíme drobenku, kterou vytvoříme mnutím prsty z másla, cukru a mouky. Krok 6: Koláč posypeme drobenkou, vložíme do trouby a pečeme na 190 °C zhruba 35 minut.

Zveřejněno 29. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJ4B

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJ4B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný koláč ... já pekla na plechu ... skvělá kombinace lineckého těsta, tvarohu s vanilkou, mírně nakyslé rebarbory sypané skořicovým cukrem a drobenka ... Chuťově naprosto luxusní ... ochutnávali jsme ještě teplé ... Děkuji za recept ....

Super! 👍 Rebarboru i tvaroh mám. 😃

Suroviny:
vejce, máslo, cukr moučkový, mouka hladká, sůl, cukr vanilkový, tvaroh měkký, rebarbora, cukr skořice, máslo, cukr krupice, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu