Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrátí zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžete ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min

100 min (100 min příprava)

8. 5. 2010 15:52

Suroviny

Porce: + - 50 ks

Nutriční hodnoty

Energie17 469 kJ / 4 175 kcal
Bílkoviny69,04 g
Tuky347,98 g
Vláknina4,55 g
Cholesterol 2,02 g
Sodík 610 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy189,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Věnečky jsem dělala ze dvou várek, tady je uveden postup na jednu dávku + - 50 ks, já dělám menší věnečky, ale to záleží na každém, co má rád.

Můžete polít třeba citronovou polevou, ale u nás se baští takhle :-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Buchyna

11. 9. 2021 14:57

Veronika.Hrozna: Přesně tak. Také každá trouba prče jinak. Je pravdou, že ne vždy se můžeme držet receptu, tzn. času a teploty. Jinak jsem chtěl dodat, že video kazí celý recept. Horší věnečky jsem snad neviděla! Přitom jsou výborné.

joliete

2. 5. 2021 11:12

Pitriseeek: ještě doporučím rozkrajovat zoubkatym nožem,nebo hooodně ostrým .:yes:

joliete

2. 5. 2021 10:30

Pitriseeek: no jak píše autorka,před vyndáním na ne vždy klepu a musí být z povrchu už tvrdší a nesmí se moc stlacet. Snažím se je teda hned rozkrojit ,oni rychle chladnou ,tak asi příšte jeden vyndat a zkusit a kdyžtak nechat ještě chvíli péct.;-)

Irena1980

15. 4. 2021 16:24

Výborné<3

Pitriseeek

5. 4. 2021 11:39

Tak musím přidat také svou zkušenost a zároveň poprosit o radu.
Těsto bylo famózní, neměla jsem žádný problém. Věnečky jsem dělala střední, řekla bych. Ne úplně malinké, ale ani obrovské jako klasický větrník.
V troubě nádherně naběhly, byla jsem nadšená, pak pic a strašně spadly, nechápu proč. Troubu jsem neotvírala. Pekla jsem přesně podle teplot, co jsem našla rady i tady v komentářích cca 200st 15 minut a pak 180 st dalších 15 minut. Vytáhla jsem je a co jsem nepochopila, že jsem je překrojila a byly úplně syrové, přitom už dost hnědé. Takže jsem je překrojila všechny a pekla dohromady skoro hodinu. Neví někdo, proč? :-/

Veronika.Hrozna

5. 4. 2021 08:35

karca578: 1. Odpalované těsto není pro začátečníky, nic lehké. 2. Doporučuji přečíst více receptů na věnečky a větrníky. Někde je popsané dobře a srozumitelně. Porovnat víc receptů a taky přečíst nějakou kuchařku doma. 3. Vůbec nejlepší je, zeptat se autorky před pečením, jak postupovat při svém prvním pečení odpalovaného těsta. Určitě ráda pomůže začátečníkovi. 4. Do odpalovaného těsta se po napaření, už nic kromě vajíček nepřidává! 5. Nikdy se nedrž videa! :yes:

srettka

5. 4. 2021 08:32

karca578: těsto musí být poctivě odpalováno, až zůstane na dně jemný povlak těsta. A hlavně bacha na mouky. Obzvláště mne vypekla třeba Babičina na kynutá těsta. Ač jsem se držela rcp, těsto se furt rozjíždělo. Musela jsem dost upravit gramáž, než jsem to vychytala.
Jinak pak se musí nechat poctivě zchladnout a teprve potom po jednom vejci zašlehávat.

karca578

4. 4. 2021 18:05

Zdravím, může mi někdo pomoct prosím? Jsem začátečník a dělala jsem těsto podle video návodu, ale vznikl z toho nějaký blivajz.. spousta rozpuštěného másla a rozpuštěná hmota. Zkusila jsem přidat mouku, ale to nepomohlo.

LenkaSim

26. 3. 2021 08:02

Super recept! Vyzkoušela jsem poprvé odpalované testo. Překvapilo mě, jak je to jednoduché!!!! Moc se povedlo a bylo hned vše snědené!! Myslím,že recept je napsaný srozumitelne a jednoduše i pro zacatecniky:-) tak moc děkuji!:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna

13. 3. 2021 18:04

joliete: ani mne se nekdy nepovede a to pecu casto. Pecu svuj recept, proste nevyjde a nenabehne.

joliete

13. 3. 2021 14:52

zizala: no právě, za roky zkušeností už poznám při vmíchání 7meho vejce ,zda vmichat ještě osmé. Možná jsem to špatně napsal,ale jelikož podle tohoto receptu jsem dělal věnečky už mockrát,nenechal bych to dojít do ridkeho těsta. A naštvalo mne ,že autorka příspěvků neuvažovala o možnosti že něco pokazila;-);-)

zizala

12. 3. 2021 11:47

Brigit.ka: Opravdu se nechci hádat, ale odpalované těsto nikdy nemíchám 4-5 minut na ohni. Míchá se jen do té doby, než se z těsta udělá koule a na dně a stěnách se tvoří bílý povlak. Zkušená kuchařka to zvládne, ale začátečník podle tohoto postupu sotva.

Brigit.ka

12. 3. 2021 11:36

Zizala: ano, opakuji, ze chyba je v "kucharce", viz preparene testo :-D a opetovne chvalim tento jednoduchy a srozumitelny recept :-8

zizala

12. 3. 2021 11:14

Brigit.ka: Doba míchání těsta na plotně se nedá striktně napsat. Přepařené těsto pak lepí a řídne. Postup je nejasný.

Brigit.ka

12. 3. 2021 10:23

Zizala : chyba je v kucharce :no:, recept je v poradku :yes:

1 2 3 4 5 10 14 18

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků

Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, rum, máslo

TopRecepty.cz

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0Xg