Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

meya.z Kuchařka:

+ - 50 ks Moučníky , Ostatní 217 názorů

hotové  věnečky
588
Recept si zatím oblíbilo 88 kuchařů

Suroviny

1/4 l vody
1/2 máslo (Hera, Sluna, cukrářská Lukana...)
špetka soli
12,5 dkg hladké mouky
4 celá vejce
Krém pudinkový:
0,5 l mléka
2 vanilkové pudinky
6-8 lžic cukr krupice
rum
1 máslo
Recept si zatím oblíbilo 88 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na mírném ohni, ve vodě, za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme špetku soli (nesmí vařit). Po rozpuštění přidáme mouku (bude se zdát, že se těsto připaluje, ale je to v pořádku) a mícháme 4-5 minut na ohni.

  2. Pak necháme vychladnout (občas promícháme) a vmícháme mixérem 4 celá vejce.

  3. Pytlíkem děláme na plech kolečka a pečeme asi na 180-200 stupňů dozlata. Jsou hotové, až když na ně sáhneme a jsou tvrdé, těsto se nepropadává.

  4. Ihned po vytažení z trouby rozkrojíme (pak by to nešlo) a necháme vychladnout. Po vychladnutí plníme krémem.

  5. Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout, pak stáhneme škraloup (rozmícháme mixérem), vmícháme ušlehané máslo, přidáme trochu rumu.

Poznámka

Věnečky jsem dělala ze dvou várek, tady je uveden postup na jednu dávku + - 50 ks, já dělám menší věnečky, ale to záleží na každém co má rád.

Můžete polít třeba citronovou polevou, ale u nás se baští takhle :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 735 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

  • ivana ivana(neregistrovaná)

    casino: zkuste přidat vejce,mám jiný recept a věnečky rozkrajuji studené:-D

    Odpovědět

  • Libuse Romancikova Libuse Romancikova

    Ivana: Půl hodinýýýýýýý...???? To snad nemyslíte vážně.

    Odpovědět

  • casino casino

    Pošíková M.:
    To není jenom špičkou:-)
    Vemte největší řezanou jakou máte. Uvidíte sama, jaká "housenka" z ní "poleze":-D když, tak věneček uděláte na 2x, na 3x...
    To stříkání je dřina, ale asi máte moc husté těsto. Jestli se dá naředit nevím, zatím jsem takový problém neřešil:-)

    Edit:
    Až teď jsem si všiml, že jsem se k rcp vyjádřil už níže, tak to zkrátím:
    ZKUSTE JINÝ RECEPT:-!;-(:-D

    Odpovědět

  • Pošíková M. Pošíková M.(neregistrovaný)

    prosím jakou máte špičku mám jednu větší ale těsto nevytlačím,děkuji za radu
    :-)

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Tento recept se mi tedy moc nezdá. Těsto musí být pořádně propařené a rozhodně nestačí 4-5 minut.Já dělám podle osvědčeného receptu a míchám poctivě půl hodiny a pak pěkně zatírat jedno vejce po druhém.Těsto krásně vyběhne, prvních deset minut neotvírat troubu, pak zmírnit teplotu. Pak můžete rozkrojit i vychladlé a jde to výborně.:-p

    Odpovědět

  • Libuše Libuše(neregistrovaný)

    Uvařený puding přikrývám potravinářskou fólií, neudělá se škraloup. :-D

    Odpovědět

  • Stanislava Stanislava(neregistrovaná)

    4 celá vajíčka vyšlehám zvlášť a pak do vyšlehané hmoty zašlehávám vlažné těsto - 0,25 l vody, 14 dkg polohr. mouky, 9 dkg oleje, nebo sádla. A na krém používám vodu, krém je lehký a nadýchaný. Na 6 dl vody 2 vanilkové pudinky a 2 vanilínové cukry, rum podle chuti, uvařit. Do horkého zašlehat máslo, popř. cukrářskou Stellu ,Celkem cca 30 dkg a po zchladnutí vyšlehat:-) a dosladit podle chuti. Nebo na krém použijeme Salko karamelové a vmíchat máslo a pudink.

    Odpovědět

  • Jana Jana (neregistrovaný)

    Helena: to může být také dobrý, prima nápad:yes:

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Lenka : Vajíčka se přidávají po jednom ale pozor záleží také na velikosti vajec někdy stačí 3 když jsou velké.

    Odpovědět

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    tak ted jsem dodělala těsto a už se peče....zatím to vypadá jako jedna katastrofa.vubec nechce vyběhnout...uvidíme kdyžtak letí do koše a udělám své už vyzkoušené.......a nikdy po této zkušenosti nebudu experimentovat půjdu na jistotu co už mám vyzkoušené a oblíbené.....:-//

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Dnes jsem poprvé zkoušela odpalované těsto. Po prvním plechu jsem propadla depresi, protože věnečky okamžitě po vyndání z trouby "spadly" a navíc byly vevnitř takové mazlavé, ale druhý a třetí plech už super. Přesně vím, v čem byla chyba - první dávku jsem dělala věnečky moc velké a pekla tedy na ně zřejmě krátkou dobu, další várky už byly jen takové bobečky a pekla jsem dýl, a ty už zůstaly i po vychladnutí krásně nafouklé. Krájela jsem vroubkatým nožem za tepla i za studena a obojí šlo úplně stejně dobře, jen ty teplé pálily do prstů, takže bych se přikláněla ke krájení za studena, není kam spěchat. :-) Čili souhlasím s ostatními komentáři - pokud dodržíte poměr surovin a postup, musí se vám prostě povést. :-)

    Odpovědět

  • terezka terezka(neregistrovaná)

    recept mě hrooooozně moc sklamal8-(;-(:-(:-((

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka

    Dělám větrníčky podle tohoto rp. už dlouho a jsou úžasné. Jenom se chci zeptat :-O těsto po vyskočení je velice slaboučké, já
    ho nerozkrajuji, ale plním "malé kuličky" silnějším stříkačkovým nástavcem, a druhý den jsou již od krému rozmáčené. Máte nějakou radu aby bylo těsto silnější (jako z obchodu ??) :-) díky za radu

    Odpovědět

  • leebová leebová(neregistrovaný)

    casino:plně s vámi souhlasím!!!! jsem totiž cukrářka a když jsem četla tento recept JEŽILI SE MI VLASY ;-( chtěla jsem reagovat,ale uviděla jsem váš komentář,tak jen přikyvuji ;-)https://www.toprecepty.cz/recept/12093-jednoduche-...

    Odpovědět

  • Lenka Lenka (neregistrovaný)

    Tak ja delala odpalovane testo asi 15x a venecky se mi z toho podarili udelat jen 3x z toho nejuzasnejsi byly na poprve :-))
    Vcera se mi povedli,ale myslim,ze dokonale nebyly.
    Jak tady pisou v komentarich,ze meli testo ridke,tak to si myslím,ze bylo tim,ze testo nebylo dostatecne odpalene.
    Ja jen potrebuju pochopit to,ze jako vajickama urcuji hustotu testa? Cim vic - tim je testo ridsi? Vcera jsem totiz nakonec dala vajicka jen dve. Pri dlouhem mixovani prvniho vajicka se mi testo vubec nespojilo. Tak jsem pridala druhe a to zas uplne zhoustlo a ja uz se tam bala dat treti,aby z toho nebyla guča. I kdyz jse ve finale venecky povedly,bylo videt,ze testo by melo byt o malinko ridsi. Strasne blbe mi to slo totiz plnit na plech ze sacku.
    Ma otazka je tedy ta,kdybych tam dala to treti vajicko,bylo by testo akorat,jako ze by to o neco zridlo nebo naopak by to jeste vic zhoustlo?
    A jakto ze v nekterych receptech pridavaji i kypr.prasek a v nekterych ne?

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo