Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

meya.z Kuchařka:

+ - 50 ks Moučníky , Ostatní 227 názorů

5101

Suroviny

1/4 l vody
1/2 máslo (Hera, Sluna, cukrářská Lukana...)
špetka soli
12,5 dkg hladké mouky
4 celá vejce
Krém pudinkový:
0,5 l mléka
2 vanilkové pudinky
6-8 lžic cukr krupice
rum
1 máslo
Recept si zatím oblíbilo 101 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na mírném ohni, ve vodě, za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme špetku soli (nesmí vařit). Po rozpuštění přidáme mouku (bude se zdát, že se těsto připaluje, ale je to v pořádku) a mícháme 4-5 minut na ohni.

  2. Pak necháme vychladnout (občas promícháme) a vmícháme mixérem 4 celá vejce. Postupně, vždy až jedno zapracujeme, přidáme další.

  3. Pytlíkem děláme na plech kolečka a pečeme asi na 180-200 stupňů dozlata. Jsou hotové, až když na ně sáhneme a jsou tvrdé, těsto se nepropadává.

  4. Ihned po vytažení z trouby rozkrojíme (pak by to nešlo) a necháme vychladnout. Po vychladnutí plníme krémem.

  5. Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout, pak stáhneme škraloup (rozmícháme mixérem), vmícháme ušlehané máslo, přidáme trochu rumu.

Poznámka

Věnečky jsem dělala ze dvou várek, tady je uveden postup na jednu dávku + - 50 ks, já dělám menší věnečky, ale to záleží na každém, co má rád.

Můžete polít třeba citronovou polevou, ale u nás se baští takhle :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 447 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    marie23: u mě s krémem také tak i po druhé a nevím proč

    Odpovědět

  • marie23 marie23

    Dobrý den,prosím o radu na krém do věnečků ,krém jsem měla krásně vyšlehaný po naplnění a vychlazení věnečků se srazil,nevím kde je chyba;-(

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Zkoušela jsem odpalované těsto dle tohoto receptu.Je řídké!!!Přidávala jsem mouku.:-(

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Ivana: To myslíte vážně půl hodiny míchat?To snad neee.:-ONasypat mouku do vřící vody s olejem,tukem nebo co kdo používá a míchat až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec. Pět minut bihatě stačí,někdy to ani není zapotřebí.

    Odpovědět

  • Kika Kika(neregistrovaná)

    Recept vynikajici a to jsem jich vyzkousela nekolik.. jen pridavam o 2 vejce vic a testo se strika bajecne na plech.. dikymoc!!!:yes:<3

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    :-)<3 Jsou výborné

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Hav268 : Recept je napísaný dobre, maslo sa rozpustí vo vode a pridá sa múka. Nechápem, prečo ste to vyhadzovali. :-O

    Odpovědět

  • Hav268 Hav268 (neregistrovaný)

    No mohla jste tam pro začátečníky napsat, že mouku sypete jen do masla a ne do másla rozpuštěné ve vodě, první várku jsem vyhodila, fakt super pocit

    Odpovědět

  • Irena P. Irena P.

    Dělala jsem věnečky podle tohoto receptu už asi 4x a pokaždé se povedly na výbornou. A to jsem prosím pěkně cukrářský antitalent. Takže děkuji a z některých komentářů bych si hlavu nedělala, prostě jsou na to asi ještě hůř než já :-p

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Dělala jsem tyto věnečky už hodně krát a je to nejlepší recept co jsem našla,pokaždé se povedli na jedničku.Moc děkuji a mají velikou pochvalu.:yes:

    Odpovědět

  • ivana ivana(neregistrovaná)

    casino: zkuste přidat vejce,mám jiný recept a věnečky rozkrajuji studené:-D

    Odpovědět

  • Libuse Romancikova Libuse Romancikova

    Ivana: Půl hodinýýýýýýý...???? To snad nemyslíte vážně.

    Odpovědět

  • casino casino

    Pošíková M.:
    To není jenom špičkou:-)
    Vemte největší řezanou jakou máte. Uvidíte sama, jaká "housenka" z ní "poleze":-D když, tak věneček uděláte na 2x, na 3x...
    To stříkání je dřina, ale asi máte moc husté těsto. Jestli se dá naředit nevím, zatím jsem takový problém neřešil:-)

    Edit:
    Až teď jsem si všiml, že jsem se k rcp vyjádřil už níže, tak to zkrátím:
    ZKUSTE JINÝ RECEPT:-!;-(:-D

    Odpovědět

  • Pošíková M. Pošíková M.(neregistrovaný)

    prosím jakou máte špičku mám jednu větší ale těsto nevytlačím,děkuji za radu
    :-)

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Tento recept se mi tedy moc nezdá. Těsto musí být pořádně propařené a rozhodně nestačí 4-5 minut.Já dělám podle osvědčeného receptu a míchám poctivě půl hodiny a pak pěkně zatírat jedno vejce po druhém.Těsto krásně vyběhne, prvních deset minut neotvírat troubu, pak zmírnit teplotu. Pak můžete rozkrojit i vychladlé a jde to výborně.:-p

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo