Rychlé skořicové šneky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenRozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem.Na těsto nasypeme skořicový cukr a rozprostřeme jemně rukou. Nařežeme cca 2 cm široké proužky, srolujeme a "splácneme". Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 590 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 95,00 g |
– cukry | 95,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem.Na těsto nasypeme skořicový cukr a rozprostřeme jemně rukou. Nařežeme cca 2 cm široké proužky, srolujeme a "splácneme". Do…
Cizokrajný dezert, který je doma na Pyrenejském poloostrově a tím pádem i v španělsky mluvících zemích světa. Podlouhlé cukrovinky z odpalovaného a poté smaženého těsta…
Nadýchaná buchta s důlky plnými jemného pudinku je potřená svěží zakysanou smetanou. Pudink, který se peče nerovnoměrně nalitý na těsto dodá moučníku netradiční vzhled.…
Doma upečete maxi trdelník díky skvělé vychytávce - obyčejnému dřevěnému válečku na těsto. Pokud máte toto pečivo rádi, neváhejte a zkuste to. Vůně trdelníku se krásně…
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček, které už nikdo nechce a pomalu jim scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je…
Potřebujete rychle jednoduchý a chutný moučník a máte doma 2 jablka a balení listového těsta? Máte vyhráno, protože do 35 minut bude chutný kousek s jablečnou náplní na…
Milujete hrníčkové buchty a recepty na ně? Tak hned můžete vyzkoušet jednu voňavou s jablíčky a jemným tvarohem uprostřed. Je snadná, rychlá a lahodná. Potěšte rodinu…
Nadýchaná jako peřinka, přesně taková je tato pudinková buchta. Přestože může působit příliš obyčejně, po prvním ochutnání změníte názor. Pudink dodává celému moučníku…
Recepty od našich zkušených babiček se většinou vyznačují rychlou přípravou a bleskovým zmizením dobroty z talířku. Buchta plná ořechů, s rumovými rozinkami a…
Velmi jednoduchá buchta, rychlá na přípravu - to je domácí perník na plech. Těsto připravíme v jedné míse, bez váhy, hrnečkovou metodou. Přidáme ořechy, díky kterým je…
Máte chuť na dobré sladké jídlo? Jablky vláčná a skořicí vonící žemlovka, zapečená se sněhovou čepicí tyto chutě určitě uspokojí. Recept je bez rozinek, ale kdo chce,…
Jablkový závin jako od babičky upečený z kynutého těsta je štědře naplněný nahrubo strouhanými jablky. Máme-li rádi, můžeme k jablkům přidat i rozinky a hrubě sekané…
Koláč na plech z litého těsta je rychlejší a jednodušší alternativou klasických kynutých. Varianta se švestkami, mákem a křupavou drobenkou je královnou mezi podzimními…
Čokoládovým muffinům odolá opravdu málokdo. S tímto hrníčkovým receptem je zvládne připravit i úplný začátečník a odměnou vám tak bude dezert, u kterého vás při každém…
Jahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád…
Miluji koláče s pudinkem! Těsto je krásně nadýchané, lehké, a pudink tomu dodává jemné pohlazení. Nejlepší je hezky k snídani ke kafíčku nebo k teplému čaji. Rychlý a…
Zdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše…
Nejlepší jsou ty moučníky, na které máte doma všechny ingredience a jsou během chvilky hotové. Přesně taková je i tato jablečná bábovka. Hrníčkové těsto, do kterého…
Pokud se řadíte mezi milovníky vláčných moučníků, jste tu správně. Bratislavská buchta je prolitá pudinkem a zakysaná smetana jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá…
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou…
Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje…
Zbyde-li nám starší vánočka, můžeme z ní připravit výbornou žemlovku k obědu nebo večeři. Zužitkujeme tak zbytky staršího pečiva a celá rodina si pochutná na vláčné…
Nejlepší štrúdly pekly naše babičky, které si daly práci s poctivým taženým těstem. V dnešní uspěchané době se často sahá spíše po kupovaném listovém. Ale už jste…
Koláč z křehkého lineckého těsta s tvarohovou nádivkou, vonící vanilkou a citronem, zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Doslova ideální moučník pro…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 27. 11. 2023 09:19
Přidáno 27. 11. 2023 06:59
Přidáno 26. 11. 2023 22:15
Přidáno 26. 11. 2023 10:41
Přidáno 26. 11. 2023 08:35