Zeleninový bulgur

mysulka Kuchařka: mysulka

cca 3 Zeleninová jídla 9 názorů

Suroviny

150 ml bulguru - nejlépe tmavý
300 ml vody
100 g zelených fazolek
4 - 6 rajčat
1 mladá cuketa
1 cibule
6 - 7 žampionů
1 malá kapie
1 lžíce tamari omáčky
1 lžíce tahini
sůl
pepř
bylinky
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur propláchneme studenou vodou a vsypeme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 7 minut, pak vmícháme trochu oleje, zakryjeme a necháme 20 - 30 minut dojít, nejlépe pod peřinou.

  2. Fazolkám odkrojíme konce a nakrájíme asi na 3 cm kousky. Společně s cibulí, nakrájenou na kolečka, orestujeme na oleji. Pak přidáme nakrájenou cuketu, žampiony a papriku, osolíme, opepříme a asi 7 - 10 minut restujeme. Vsypeme nakrájená rajčata, přidáme tamari, tahini a vše provaříme. Nakonec vmícháme připravený bulgur. Můžeme přidat bylinky podle vlastní chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 017 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninový bulgur

Tématické fráze: bulgur se zeleninou zeleninový bulgur recept na zeleninovy bulgur recepty bulgur se zeleninou recept bulgur se zeleninou recept bulgur top recepty bulgur bulgur recept bulgur recepty recepty z bulguru zeleninový burgur burgur se zeleninou recepty bulgur bulgur recepty s bulgurem recept na bulgur bulgur zeleninový bulgur top recepty zeleninove bulgur top recepty s bulgurem

Zapomněl/a jsem heslo