Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová kedlubnová polévka

Kedlubna je skvělým zdrojem vlákniny a minerálů. Nevíte jak ji zpracovat? Zkuste jednoduchou krémovou polévku, ochucenou česnekem. Hotovou ji budete mít se vším všudy za půl hodiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na másle v hlubokém polévkovém hrnci ji dozlatova orestujeme. Krok 2: Kedlubny a brambor oloupeme, pokrájíme a vhodíme do hrnce na cibulku .Lehce vše promícháme a krátce orestujeme. Potom zeleninu zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu. Vaříme, dokud nejsou suroviny měkké. Krok 3: Směs přendáme do mixéru a dohladka umixujeme. Vrátíme do čistého hrnce a přilijeme smetanu. Krok 4: Polévku dochutíme česnekem, solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Krok 5: Podáváme s nasekanými bylinkami a křupavými houskovými kostičkami.

TIP: Jak využít mladé kedlubny v kuchyni - rady a tipy

Zveřejněno 8. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová kedlubnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW5VZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová kedlubnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW5VZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, máslo, kedlubna, brambory, mléko, bujón zeleninový, česnek, smetana, citron, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu